İYİ Parti'li Türkkan: AK Parti çözüm süreci için suç ortağı arıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, AK Parti’nin ikinci çözüm süreci için oldukça istekli olduğunu belirtti: HDP dışında bir suç ortağı arıyorlar

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AK Parti’nin ikinci bir çözüm süreci başlatmayı amaçladığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oda TV’den Nurzen Aruman’a konuşan Türkkan, "AK Parti çözüm sürecinde iş birliği yapacağı suç ortağını arıyor bence. HDP'yi değil de kendi gözüne İmralı'daki bebek katilini kestirmiş gibi görüyorum" dedi:

Bu konuda ben her an Türkiye’de yeni bir çözüm süreci bekliyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sütre gerisinde bir çözüm süreci aradığını düşünüyorum. (...) Milletin menfaatine demokrasiyi yok edecek, hukuku rafa kaldıracak, herhangi bir uygulama olursa bunun tamamen karşısındayız. Milletimizin menfaatine, demokrasimizin evrensel değerlerine uygun herhangi bir faaliyet olursa bunu destekleriz, bundan da desteklediğimizi söylemekten bir kompleks duymayız.

Türkkan İYİ Parti'nin yeni anayasa yapma kararlılığının sürdüğünü, bunun için de esas önceliğin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geri dönüp güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme geçiş olduğunu belirtti:

Parlamenter sistemin hangi özellikleriyle güçlendirilebilir derseniz parlamenter sistemin bütün dünyadaki tanımı belli. Bütün dünyada örnekleri de var. Amerika’yı yeniden keşfetmeye de gerek yok bu konuda.”

"İşsizlik için adım atılmıyor"

İYİ Parti Grup Başkanvekili, Türkiye'nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu vurguladı, bütçe açığının arttığını söyledi, devletin işsizlik ile ilgili adım atmadığını öne sürdü:

Devletin işsizlikle ilgili yapmış olduğu hiçbir doğru adım yok şu ana kadar. İşsizliği izale edecek 2 tane konu var, üretime yönelmek, bu sadece sanayi üretimi değil, tarım üretimi yerinde istihdamı çözmenin birinci ayağı tarım üretimidir. (...) Türkiye tarım işçisine tarımla uğraşan vatandaşına ciddi anlamda sübvansiyon vermeli. O sübvansiyonlarla tarım sektörünü ayakta tutmalı, aksi halde Türkiye’de sadece sanayi üretimiyle de işsizliği yok edemezsiniz.

 

Independent Türkçe, Odatv

DAHA FAZLA HABER OKU