Mazlum Abdi: Ateşkesin kalıcı olması için ihlallerin durdurulması şart

SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi, ateşkesin kalıcı hale gelmesi için sahadaki ihlallerin sona ermesi gerektiğini belirterek, sürece bağlı olduklarını vurguladı

Fotoğraf: Reuters

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Şam güçlerinin saldırıları ve ilan edilen 15 günlük ateşkese ilişkin açıklamalarda bulundu. Abdi, ateşkesin kalıcı hale gelmesi için ihlallerin durdurulması gerektiğini vurguladı.

Ronahi TV’ye konuşan Abdi, ateşkesin IŞİD tutuklularının Irak’a sevkiyatı amacıyla ilan edildiğini belirterek, buna rağmen Kobani başta olmak üzere saldırıların sürdüğünü söyledi. Sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için saldırıların sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Abdi, “Ateşkes sürecinden yararlanarak 18 Ocak anlaşmasının uygulanmasında somut ilerleme sağlamaya çalışacağız. Bu aşamanın tamamlanabilmesi için ateşkes ihlallerinin durdurulması gerekiyor ve biz bu sürece bağlıyız” dedi.

Şam hükümeti ile görüşmelerin devam ettiğini aktaran Abdi, arabulucuların da sürece dahil olduğunu ancak henüz somut bir çözüme ulaşılmadığını kaydetti. Rojava’ya verilen desteğin önemine dikkat çeken Abdi, bu direnişin uluslararası güçler üzerinde olumlu etki yarattığını ve sahadaki güçlere moral verdiğini belirterek, desteğin Rojava’nın geleceği güvence altına alınana kadar sürmesi gerektiğini ifade etti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU