İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan İrem Sak, Aleyna Tilki, Danla Biliç ve Mümine Senna Yıldız, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
İstanbul’da kamuoyunda tanınan isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, sosyal medya fenomeni Danla Biliç ve Mümine Senna Yıldız, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’ndaki ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.
Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiler
Şüpheliler, kan ve saç örneklerinin alınması amacıyla Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edildi. ATK’deki rutin işlemlerin tamamlanmasının ardından 4 isim yeniden İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.
Aleyna Tilki’nin avukatı Ayşegül Mermer, ATK sürecinin ardından yaptığı açıklamada, işlemlerin rutin olduğunu ve ifade sürecinin tamamlandığını belirtti.
Savcılık talimatıyla serbest bırakıldılar
Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İrem Sak, Aleyna Tilki, Danla Biliç ve Mümine Senna Yıldız, herhangi bir adli kontrol uygulanmaksızın serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında 7 adrese operasyon düzenlenmişti
Soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Sarıyer (2 adres), Eyüpsultan, Şişli, Üsküdar, Bakırköy ve Esenyurt ilçelerinde olmak üzere toplam 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.
Operasyonlarda dört isim gözaltına alınırken, Melisa Döngel, Yusuf Güney ve Cihan Şenözlü adreslerinde bulunamamıştı. Bu isimlere yönelik arama çalışmalarının sürdüğü bildirilmişti.
Ev aramasında uyuşturucu madde ele geçirildi
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Mümine Senna Yıldız’ın evinde yapılan aramada 5 gram esrar ile esrar öğütme aparatı ele geçirilmişti.
Yurt dışında olan isimler için yakalama kararı
Öte yandan, Şeyma Subaşı, Şevval Şahin ve Mert Vidinli’nin yurt dışında olduklarının tespit edilmesi üzerine haklarında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Başsavcılık, soruşturmanın tüm şüpheliler yönünden devam ettiğini açıkladı. Daha önce aynı dosya kapsamında hakkında işlem yapılan oyuncu Berrak Tüzünağaç’ın da İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade verdiği belirtildi.
Independent Türkçe