Cerrahpaşa’da iki fakültenin eğitimine ara verildi, Avcılar’daki yurt binaları tahliye edilecek

Silivri yakınlarında meydana gelen 5,8’lik depremin ardından binalarında çatlaklar olan iki fakültede eğitime ara verildi

Fotoğraf: İHA

2018'de çıkan kanunla İstanbul Üniversitesi'nden ayrılan, adı ise İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak belirlenen tıp fakültesinde 26 Eylül'deki deprem sonrası yaşanan hasar, eğitimi sekteye uğrattı. 

Rektörlük'ten yapılan açıklamada 5,8 büyüklüğünmdeki depremde hasar gören binalarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Rektörlük, Bakırköy’de yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Avcılar’daki yerleşkede bulunan Veterinerlik Meslek Yüksekokulu ve Veterinerlik Fakültesi’nde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2-22 Ekim tarihleri arasında ara verildiği belirtildi.

Rektörlük ayrıca şu duyuruları yaptı:

Cerrahpaşa yerleşkemizde yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Biriminin (Çocuk Acil ve Çocuk Klinikleri) sağlık hizmetleri yeni binaya taşınıncaya kadar durdurulmuş olup mevcut hastaların diğer birimlere/hastanelere nakline karar verilmiştir.

Cerrahpaşa Yerleşkemizde yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Birimi binası ile bütünleşik olan Kadın Hastalıkları ve Doğum biriminin Dekanlıkça daha önceden planlanan yeni yerine taşınmasına karar verilmiştir.

Haseki Yerleşkemizde yer alan Kardiyoloji Enstitüsünün kullanımında olan Mikrobiyoloji Laboratuvar binasının tahliye edilmesine karar verilmiştir.

Avcılar Yerleşkemizdeki Veteriner Fakültesi’nin yeni binaları inşa edilinceye kadar Büyükçekmece yerleşkesine taşınmasına karar verilmiştir.

Avcılar yerleşkemizde Veteriner Fakültesine bağlı olarak çalışan Hayvan Hastanesi faaliyetlerinin geçici bir süre için durdurulmasına karar verilmiştir.


Avcılar’da yurt binaları tahliye edilecek

Üniversiteden yapılan açıklamada ayrıca mühendislik fakültesi bünyesindeki binaların Avcılar ve Büyükçekmece yerleşkelerindeki diğer binalara taşınmasına karar verildiği belirtildi.

Karara göre Avcılar’da yer alan öğrenci binalarının hizmete kapatılarak 6 Ekim itibarıyla tahliye edilecek.

Kararda ayrıca “Cerrahpaşa Yerleşkemizde boşaltılan eski Acil Binası bünyesindeki Çocuk Nörolojisi, Algoloji ve Acil Yoğun Bakım ünitelerinin sağlık hizmetine yeni yerlerine taşınıncaya kadar ara verilmesine ve bahsi geçen binaların kullanıma kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

İÜ'nün diş hekimliği ve biyoloji fakültelerindeki durum

Öte yandan önceki gün İstanbul Valiliği, Çapa yerleşkesinde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesine karar vermişti.

2015 yılında öğrenim gördükleri bina yenilenme amacıyla yıkılan İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Biyoloji Bölümü öğrencileri de kendilerine tahsis edilmesi beklenen binanın diş hekimliği öğrencilerine verileceğine dair bir açıklama yaptı. 

Açıklama “Sorunun alternatif çözümleri bulunurken neden Moleküler Biyoloji ve Genetik/Biyoloji öğrencileri defalarca mağdur edilmektedir? Eğitim öğretim ve araştırmadan mağdur olan bizler herhangi bir çözüm sunulmadığı sürece hakkımız olanı savunmaya devam edeceğiz" denildi.


Diş hekimliğine giriş yasak, kütüphane kapalı

Ayrıca bugün Diş Hekimliği Fakültesi’ne "İstanbul Valiliğinin binamıza verdiği tahliye kararı doğrultusunda bina içerisine girişler yasaklanmıştır. Fakültemizde görevli kişilerin ve öğrencilerin 08.00-16.00 saatleri arasında binaya girişleri uygun görülmüştür” ifadelerini içeren bir duyuru asıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Yemekhanesi binasının önüne şerit çekilerek, girişlere izin verilmedi. Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet Kütüphanesi binasına da girilemiyor. Bina kapısına kütüphaneye girişin yasak olduğu yazısı asıldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU