20 yıl sonra gelen devam filmine ilk bakış

Meryl Streep ve Anne Hathaway yeniden bir arada

76 yaşındaki Amerikalı yıldız Meryl Streep, Lauren Weisberger'ın aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan 2006 yapımı Şeytan Marka Giyer'deki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında 14. Oscar adaylığını kazanmıştı (20th Century Studios)

Kemerlerinizi bağlayın: Şeytan Marka Giyer 2'den (The Devil Wears Prada 2) ilk tanıtım fragmanı yayımlandı.

52 saniyelik kısa tanıtımda, Meryl Streep'in canlandırdığı efsanevi karakter Miranda Priestly, kırmızı topuklularıyla Runway dergisinin koridorlarında ilerliyor. Asansöre bindiğinde ise Anne Hathaway'in canlandırdığı eski asistanı Andy Sachs ona katılıyor.

Miranda sert bir ifadeyle, "Epey geciktin" diyor. Andy ise gülümseyip siyah güneş gözlüğünü takıyor. Tüm bunlar olurken Madonna'nın unutulmaz şarkısı Vogue çalıyor.


2006 yapımı sevilen filmin devamı niteliğindeki Şeytan Marka Giyer 2, basılı medyanın gerilemeye başladığı bir dönemde kariyerini sürdürmeye çalışan Runway genel yayın yönetmeni Miranda Priestly'nin hikayesini anlatacak. Miranda, lüks markaların reklam bütçelerini yöneten eski asistanı Emily Charlton'la karşı karşıya gelecek. Emily rolünde bir kez daha Oscar adayı Emily Blunt izleyicilerin karşısına çıkacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk film, gazetecilik alanında iş bulmaya hevesli yeni mezun Andrea Sachs'in Runway dergisinde Miranda Priestly'nin asistanı olarak işe başlamasıyla gelişen olayları konu alıyordu. 

Kariyerinde yükseldikçe özel hayatıyla profesyonel hayatı arasında sıkışan Andy, sonunda bir tercih yapmak zorunda kalıyordu. Hem eleştirmenlerden övgü alan hem de gişede büyük başarı yakalayan film, dünya genelinde 326 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Devam filminde Streep, Hathaway ve Blunt'ın yanı sıra Stanley Tucci, Tracie Thoms ve Tibor Feldman rollerine geri dönüyor. Kenneth Branagh, Miranda Priestly'nin eşi olarak kadroya katılırken, Bridgerton yıldızı Simone Ashley'nin rolü henüz açıklanmadı.

Variety'nin özel haberine göre Lucy Liu, B.J. Novak, Justin Theroux ve Pauline Chalamet de filme dahil olan yeni isimler arasında. 

Patrick Brammall ise Andy'nin yeni aşkını canlandıracak; Rachel Bloom'un rolü ise gizli tutuluyor. 

İlk filmde Andy'nin erkek arkadaşı Nate'i oynayan Adrian Grenier'in bu kez kadroda yer almayacağı da doğrulandı.

Şeytan Marka Giyer 2'nin 1 Mayıs 2006'da vizyona girmesi planlanıyor. 


Independent Türkçe, Variety, Guardian

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU