CHP İstanbul, ‘Geldik yoktunuz’ diyerek Şişli yönetimini görevden aldı

Fotoğraf: AA

CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik ve yönetimi, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın kararı ile görevden alındı.

Görevden alınan yönetim yerine CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Akat atandı.

CHP il yönetimi  "Kayyum" tabirinden rahatsız

Konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığımız CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan şu ana kadar CHP kulislerini hareketlendiren görevden alma kararına dair kapsamlı bir değerlendirme gelmiş değil. CHP İstanbul İl Yönetimi’ne yakın olan ve Independent Türkçe’ye konuşan ancak adını vermek istemeyen bir yetkili ise “Şişli’ye kayyum atandı” denmesinin doğru olmadığını belirterek, kararı şöyle savundu.

Kayyum ataması mahkeme kararıyla olan bir uygulama. Söz konusu karar ise her partide ve zaman zaman CHP’de de olan rutin, parti içi bir uygulama. Bunu kayyum atandı diye nitelendirmek yanlış.

chpşişli.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Görevden alınan CHP Eski Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik ise aynı görüşte değil. İndependent Şişli’nin sorularını yanıtlayan Çelik görevden alınmasının kayyum olarak nitelenmemekle birlikte başkasının atanmasının kayyumla aynı anlamı taşıdığını iddia etti.

Görevden almaya iki gerekçe gösterildi

Çelik, görevden alınmasına gerekçe olarak kongre sürecinin başlamış olmasını göstererek ve şu iddialarda bulundu:

Malum kongre süreci başladı. Başladığının ertesi günü bu hamle yapıldı. İki tane gerekçe gösteriliyor. Yerel seçimlerde ben değil ancak ilçedeki bazı yöneticilerin başka bir adaya çalıştıkları iddia ediliyor.

Bu gerekçeyle ilgili şunu sorma hakkım var. Altı ay geçti neden beklediniz? İkinci olarak da ilçenin boş bırakıldığı iddiası. İl yönetiminden arkadaşlarımız bir gün geldiklerinde sözde parti merkezimiz kapalıymış.

Bu iddiayı da kabul etmiyorum. Şişli, gündüz 3-4 milyon insanın bulunduğu bir ilçe. Böyle bir yerde CHP ilçe merkezinin kapalı olması düşünülebilir mi?

“Muhalif olduğumuz öngörüsüyle görevden alındık’”

Çelik, sosyal medyada kimi hesaplarca ortaya atılan CHP il yönetimine muhalif oldukları için görevden alındıkları iddialarını da değerlendirdi:

Evet bizi kendilerine muhalif görüyor olabilirler. 2017’deki İstanbul İl Başkanlığı’nın seçildiği kongrede Cemal Canpolat’ı desteklemiştik. Muhalif olacağımız öngörüsüyle bu kararın alınmış olabileceğini düşünüyoruz.  Görevden alındığımız bana İstanbul il başkan yardımcısı tarafından iletildi ancak halen tarafıma ulaşmış yazılı bir karar yok.

Çelik görevden alınmasıyla ilgili görüşmek üzere Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiğini de sözlerine ekledi. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU