Bugün 41 yaşına giren Prens Harry, Guardian'da yayımlanan yeni röportajında ailesine kamuoyu önünde mesaj vermeyi sürdürdü.
2023'te piyasaya sürülen anı kitabı Yedek'le (Spare) ne intikam almayı ne de kirli çamaşırları ortaya dökmeyi planladığını savunarak "Zor bir mesaj verdim ama bunu mümkün olan en iyi şekilde yaptım. Vicdanım rahat" dedi.
Britanya Kraliyet Ailesi'yle arasındaki sorunları büyütmeyi ya da uzatmayı istemediğini savunurken "Gerçeğe ulaşılmadan uzlaşma da olmaz" ifadesini kullandı:
Sesimi duyurmamın bazı kişileri rahatsız ettiğini ve mevcut anlatılara karşı geldiğini biliyorum. Kitap, zaten dolaşımda olan hikayelere dair bir dizi düzeltmeydi. Öncesinde ortada bir bakış açısı vardı ve düzeltilmesi gerekiyordu.
Geçen hafta Prens Harry, Kral III. Charles'la 19 ay sonra bir araya gelmişti.
Kanser tedavisi gören babasıyla 54 dakika görüşen Prens Harry, Kral III. Charles'ın "şahane" olduğunu söylemişti.
Baba ve oğul, son olarak Kral III. Charles'ın kanser teşhisi aldığı Şubat 2024'te yüz yüze görüşmüştü.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Mart 2020'de kraliyet görevlerinden ayrılan Prens Harry ve eşi Meghan Markle, o tarihten beri Kaliforniya'da yaşıyor.
Kraliyet Ailesi'yle yaşadığı sorunların ardından ABD'ye taşınan Sussex Dükü, kendisine sağlanan polis korumasının azaltılmasına ilişkin davanın karar duruşmasından sonra BBC'ye açıklamalarda bulunmuştu.
Prens Harry, "Bazı aile üyelerimle aramda çok sayıda anlaşmazlık vardı" ifadelerini kullanmıştı.
Ailesini affettiğini ancak kitabı yüzünden karşı tarafın aynı tutumu göstermediğini söyleyen Prens Harry, "Ailemle barışmak istiyorum. Kavgayı sürdürmenin bir manası yok. Hayat çok değerli. Babamın ne kadar ömrü kaldığını bilmiyorum ama bu koruma meselesi yüzünden benimle konuşmuyor. Barışmak iyi olurdu" demişti.
Kaynaklar: Guardian, New York Post, AP, AA