Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek milleti yorar

Yeni yasama yılı açılışı nedeniyle TBMM’de konuşma yapan Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50+1 barajının aşağı çekilmesi tartışmaları soruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni yasama yılı açılış oturumu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a, Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği eski bakanlardan Faruk Çelik’in önerisine de yanıt verdi. Cumhurbaşkanı'na  Faruk Çelik'in "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yüzde 40'ı aşan seçilmeli. Yüzde 50+1 oy oranı zorunluluğu ortadan kaldırılsın" şeklindeki önerisinin sorulunca, Erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu yanıtı verdi:

Bir yıl önce çıkarmış olduğumuz, millete götürüp de milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek, asıl milleti o yorar. Daha yeni çıkardık.


Bu durumun bir Anayasa değişikliği gerektirdiğini belirten Cumhurbaşkanı, bu konuları konuşmanın yerinin de Meclis olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Meclis'teki konuşmasında da "Yeni yönetim sistemi, sorunlarımızı demokrasiyle çözebileceğimizin en büyük kanıtıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sürekli güncelleyerek en büyük miras olarak gelecek nesillere bırakacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU