AFAD'dan yangından etkilenenlere yardım: Hane başına 162 bin lira

AFAD, orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara hane başına 162 bin TL’ye kadar nakdi yardım yapılacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara yapılacak nakdi yardım miktarlarını açıkladı. Buna göre, kendi imkanlarıyla barınmak isteyen afetzedelere hane başına 162 bin TL, konteyner talep edenlere ise 72 bin TL yardım yapılacak.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Sakarya, Bilecik, Manisa, İzmir ve Hatay’da çıkan yangınlar nedeniyle 41 yerleşim yerinden 50 binden fazla vatandaşın geçici olarak güvenli alanlara tahliye edildiği belirtildi. Bu süreçte 134 kişi kamu tesislerinde konaklatıldı, 79 vatandaş taburcu edilirken, Bilecik’te 1 kişinin tedavisi devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yangınlara müdahale çalışmalarına 350 AFAD personeli destek verirken, Türk Kızılay da bölgelere beslenme hizmeti sağlıyor. İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu da sahadaki müdahalelere katkı sunuyor.

Bilecik ve İzmir için "Genel Hayata Etkililik" kararı alındı, bu kapsamda her iki ile de 30’ar milyon TL olmak üzere toplam 60 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi.

AFAD’ın açıklamasında, yangın bölgelerinde saha çalışmalarının kurum yetkilileri tarafından koordine edildiği, zarar tespitinin Defterdarlık ve AFAD ekiplerince sürdürüldüğü bildirildi.

Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada, desteklerin süreceği vurgulandı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU