Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi savaş uçağımızı yapacağız, uyuyan devi uyandırdılar

TCG Kınalıada’nın teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız. Madem uyuyan devi uyandırdılar, sonuçlarına katlanacaklar” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Kınalıada'nın  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim törenine katıldı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesi kapsamında üretilen dördüncü ve son Ada sınıfı korvet gemisi olan TCG Kınalıada'nın (F-514) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin savunma sanayi alanında son dönemde katettiği mesafe istiklaline ve istikbaline daha güvenli bakmasını sağlamıştır" dedi.

“Son dönemde dünya ve Akdeniz'de yaşanan hadiseler bize her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamız gerektiğini işaret ediyor" ifadelerini kullanan Erdoğan şunları söyledi:

Türkiye bugün dünyada bir savaş gemisini milli imkanlarıyla tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biri olmuştur.

Gemi makinelerinden deniz toplarına, füzelere, torpidolara, elektronik sistemlere kadar her alanda yerli ve milli imkanları en üst seviyeye çıkarmakta kararlıyız.


"Kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız"

Türkiye’nin proje ortağı olduğu ancak Pentagon’un Türkiye’yi projeden çıkarma süreci başlattığı F-35 konusunda yaşananların Türkiye’nin kararlığını arttırdığını söyleyen Erdoğan, "Nasıl İHA'larımızı, SİHA'larımızı, uydularımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız. Madem uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına katlanacaklar. İtirazlarımıza rağmen üzerimize geliyorlarsa buna katlanacaklar” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Bizler hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Güçlünün yanında değil. Çünkü bizim inancımızda güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir dünya var” dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU