Disney ve Sony Tom Holland'ın başrolde oynayacağı yeni Örümcek-Adam filmi için anlaştı

Bir önceki anlaşma, iki stüdyonun birlikte çalışmasını sağlamış ve Örümcek-Adam'ı MSE'ye getirmişti

Disney ve Sony Tom Holland'ın başrolünde olduğu yeni bir Örümcek-Adam filmi için anlaşmaya vardı. Haber, süper kahramanın Marvel filmlerinde artık görünmeyeceği izlenimini uyandıran bir anlaşmazlığın ardından geldi.

The Hollywood Reporter'a göre yeni filmin 16 Temmuz 2021'de gösterime girmesi planlanıyor.

Marvel Stüdyoları'nın Başkanı Kevin Feige, The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada “Örümcek'in Marvel Sinematik Evreni'ndeki (MSE) yolculuğu devam edeceği için çok heyecanlıyım. Marvel Stüdyoları'ndaki ben ve diğer herkes bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz için çok heyecanlıyız” dedi.

Bu, Marvel Entertainment Group'un sahibi Disney'yle Örümcek-Adam karakterinin film haklarının sahibi Sony arasında anlaşmazlık olduğuna dair önceki haberlerin tam tersi anlamına geliyor.

Bir önceki anlaşma, iki stüdyonun birlikte çalışmasını sağlamış ve Örümcek-Adam'ı MSE'ye getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ortaklık, başrolünde Tom Holland'ın olduğu Örümcek-Adam: Eve Dönüş (2017) ve Örümcek-Adam: Evden Uzakta (2019) adlı iki Örümcek-Adam filmiyle sonuçlanmıştı.

Ayrıca Holland'ın Örümcek-Adam'ının Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı ve Yenilmezler gibi diğer MSE filmlerinde görünmesini de sağlamıştı.

Her iki Örümcek-Adam filminin de gişe rekorları kırdığı bu başarılı iş birliğine rağmen, Deadline ağustostaki haberinde Disney'le Sony'nin finansal bir anlaşmaya varamadığını ve bunun sonucunda Örümcek-Adam anlaşmasının sona erdiğini ileri sürmüştü.

Dünya çapında 1 milyar dolardan (yaklaşık 5 milyar 670 milyon TL) fazla hasılat elde eden Örümcek-Adam: Evden Uzakta'nın gösterime girdiği aydan sonra gelen bu haber dikkat çekici. Üstelik film, izleyiciyi merakta bırakarak bitmiş ve Infinity Saga'ya nokta koyan Marvel'ın Avengers: Endgame'ini takip edecek 4. aşamasının büyük oranda Örümcek-Adam'a dayanacağı izlenimini vermişti.

Bazı Marvel hayranları anlaşmazlığın ardından Sony'ye yönelik boykot çağrısında bulundu.

Bu arada Holland ise Örümcek-Adam'ı canlandırırken “hayatının en güzel zamanını” geçirdiğini söyleyerek "Geleceğin neler getireceğini kim bilir?" dedi.

Yeni anlaşmanın ışığında Feige, The Hollywood Reporter'a “Örümcek-Adam, hikayesi tüm dünyada bütün yaş gruplarını ve izleyicileri bir araya getiren bir ikon ve kahraman. Ayrıca sinematik evrenleri bir araya getirecek süper güce sahip tek kahraman. Bu yüzden Sony kendi Örümcek-Adam'ını geliştirmeye devam ederken, geleceğin ne gibi sürprizler getireceğini asla bilemezsiniz” diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU