Metallica, James Hetfield rehabilitasyon programına girdiği için bütün konserlerini erteledi

Grup yaptığı açıklamada, "Kardeşimiz James mücadele ediyor" dedi

Hetfield yıllardır  bağımlılıkla mücadele ediyor (Reuters)

Metallica, grubun lideri James Hetfield rehabilitasyona gireceği için gelecek turnesini iptal etti.

Grubun internet sitesinde yayımlanan açıklamada, grup üyeleri Lars Ulrich, Kirk Hammett ve Robert Trujillo şunları söyledi:

Muhtemelen çoğunuzun bildiği gibi, kardeşimiz James, aralıklarla yıllardır bağımlılıkla mücadele ediyor. Maalesef şimdi iyileşmek için tekrar bir tedavi programına girmesi gerekti. (...) Sağlık durumu ve programımız izin verir vermez ülkenize gelmeye niyetliyiz. Mümkün olan en kısa sürede size haber vereceğiz. (...) Birçoğunuzu, özellikle de konserlerimizi deneyimlemek için uzak mesafelere yolculuk eden en sadık hayranlarımızı bir kez daha sıkıntıya soktuğumuz için çok üzgünüz. Anlayışınız ve James'e olan desteğiniz için minnetarız ve, her zaman olduğu gibi, Metallica ailesinin bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz.

Ayrıca yapılan bir diğer açıklamada Metallica, 17 Ekim'de Perth'de başlaması ve 2 Kasım'da Auckland'da sona ermesi planlanan WorldWired turnesi için satılan tüm biletleri iade etme sözü verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hetfield'ın bağımlılık ve alkolizmle mücadelesi, Hetfield'ın ilk rehabilitasyon girişimini kayıt altına alan Metallica: Some Kind of Monster (2004) adlı belgeselde detaylı olarak gösteriliyor.

2017'de Joe Rogan Experience podcast'inde konuşan Hetfield 15 yıldır sarhoş olmadığını ve korkunun iyileşme kararında “büyük motivasyon” olduğunu söylemişti.

Hetfield, “Ailemi kaybediyordum, bu beni çok korkuttu. Dibi görmüştüm. Turnelerden eve taşıdığım davranışlarım yüzünden ailem uzaklaşacaktı" demişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU