Taşgetiren: Adaletten ve insanlığımızdan kaybediyoruz; Reis Bey hepimizi sarsmalı

Karar yazarı: Bir süredir yargıdaki her şey Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözünün içine bakılarak yapılıyor

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Tiyatroları’nda bu sene oynamayacak olan Necip Fazıl Kısakürek’in Reis Bey oyunu üzerinden Türkiye’deki yargıya eleştiriler getirdi. 

Taşgetiren, “Reis Bey’i yeniden okuma seyretme zamanı” başlıklı yazısında şöyle yazdı:

Türkiye’nin “Adalet” ve “Kalkınma” Partisinin iktidarına tanıklık eden şu 17 yılında ister Ak Parti’ye karşı sergilenen yargı misyonu içinde, ister Ergenekon davalarının türbülansında, ister “Kürt sorunu” etrafındaki yargılamalarda ve ister FETÖ yargılamalarının at izi – it izi savrulmasında öyle adli hatalar yaşanıyor ki, neredeyse “Adalet”i ara ki bulasın noktasına geliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Reis Bey adlı oyunu izlemesi yönünde tavsiyesini dile getiren Taşgetiren, "Çünkü bir süredir yargıdaki her şey onun gözünün içine bakılarak yapılıyor. Devlette, insanlar hakkında karar veren herkesin Reis Bey’i okuması lazım” dedi.

FETÖ borası hakkında yorumda bulunan Taşgetiren, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Borsa’dan bahsediliyor borsadan… Kararların borsaya düşmüş olması fecaatinden… Her yer suskun. Kimseden ses çıkmıyor.

2.5 milyon istenmiş, 1 milyon 200 bin liraya uzlaşılmış.

Adaletten kaybediyoruz, insanlığımızdan kaybediyoruz. Reis Bey hepimizi sarsmalı ve yeniden kendimize, içimize, içimizdeki insanlık kıvamına bakmalıyız. 

Ve Reis Bey’den bugünün çağrısı: “Hepimiz birbirimizi affetmeliyiz. Dağları kaydıran bir zelzele olurken, birbirine sarılmış çocukların hâline dönmeli değil miyiz? Nedir bu zelzele arasında birbirimizin saçını yolduğumuz, ciğerini söktüğümüz?”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU