Skandal fotoğrafın ardından Trudeau profiline siyahi biriyle çektirdiği fotoğrafı koydu

Bir Twitter kullanıcısı, "Hadi ama dostum, daha üç gün önceki olayı unuttuğumuzu mu zannediyorsun?" dedi

Trudeau'nun fotoğrafı Twitter'da tepki çekti (@JustinTrudeau/Twitter)

Kanada Başbakanı Justin Trudeau Twitter'daki profil resmini siyahi biriyle oturduğunu gösteren bir fotoğrafla değiştirdiği için eleştiriliyor.

Siyasi liderin yeniden seçim kampanyası Trudeau'nun yüzünü siyaha boyadığı eski fotoğraflarının yayımlanmasıyla sarsılmıştı.

Özür diledikten sonra Trudeau yüzünü kaç kere siyaha boyadığını ve daha kaç fotoğrafın su yüzüne çıkabileceğini bilmediğini kabul etmek zorunda kalmıştı.

Bir restoran tezgahında siyahi bir adamla birlikte gülümsediği yeni profil resmi hakkında yorum yapan birçok Twitter kullanıcısı başbakanı ırkçılık suçlamalarını yumuşatmaya çalışmakla suçladı.

 

twitter.jpg
Skandalın ardından Trudeau profil fotoğrafını değiştirdi (@JustinTrudeau / Twitter)

 

Kullanıcılardan biri,"'Ben ırkçı değilim, bakın siyahi arkadaşım var!' demenin kötü bir sosyal medya versiyonu" dedi. Bir diğeriyse, "Hadi ama dostum, daha üç gün önceki olayı unuttuğumuzu mu zannediyorsun???" diye ekledi.

Kamuoyu yoklamaları seçmen desteğinin Muhafazakar rakiplerine kaydığını gösterdikten sonra Trudeau Pazartesi günü tekrar seçilme kampanyasıyla arayı kapatmaya çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birkaç gün süren özürlerin ardından Trudeau hala kampanya duyuruları yapmaya devam ediyordu ve Pazartesi günü Ontario'nun Hamilton kentinde sağlık hizmetleriyle ilgili demeç vermeye de hazırdı.

Trudeau'nun Kanada Liberal Partisi kampanyası geçen hafta Time dergisinin 2001'de 29 yaşında bir öğretmenken bir "Arap Geceleri" partisine başbakanın siyah makyajla katıldığını gösteren fotoğrafları yayımlamasıyla raydan çıktı. Daha sonra başbakanın siyah makyajlı iki fotoğrafı ve bir videosu daha ortaya çıktı.

Görüntüler uluslararası düzeyde alay konusu olurken aynı zamanda başbakanın Kanada'daki azınlıkların hayatını iyileştirme iddiasıyla da ters düşüyordu.

EKOS Araştırma'dan anketör Frank Graves siyah yüz fotoğraflarına dair, "Kötü bir darbe" yorumunu yaptı.

Liberaller toparlanabilecek mi? Kim bilir? Eşeğe altın semer de vursanız eşek yine eşektir.

Graves henüz ayrıntılarıyla yayımlamadığı anket sonuçlarının Trudeau'dan Muhafazakar Parti lideri Andrew Scheer'e ülke çapında bir kayma yaşandığını gösterdiğini söyledi.

Pazar günü yayımlanan bir Nanos Araştırma anketi de Muhafazakarların toplam oyların yüzde 35,5'ini alarak Liberallerin yüzde 32,9'una karşı galip geleceğini söylüyordu.

Tekrar seçilme kampanyasını sadece bir haftadan daha uzun bir süre önce başlatan Trudeau siyah yüz vakalarıyla ilgili şunları söyledi:

Bunu yaptığım için çok üzgünüm. Bunu düşünebilmeliydim ama düşünemedim.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU