Büyükelçi Egemen Bağış: Kılıçdaroğlu'nun ne dediği beni ilgilendirmiyor

Bağış: Oraya gidip görevimi yapacağım

Fotoğraf: İHA

Çek Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanan Egemen Bağış, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik söylediği sözlere cevap verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bağış, İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Platformu’na katılan Bağış, toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.  Büyükelçi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Egemen Bağış’ın Büyükelçiliğe atanması haberinden sonra paylaştığı, “Sen asla ve asla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil edemezsin! Senin temsil ettiğin makam ‘Saray’dır!” mesajına cevap olarak “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne dediği beni hiç ilgilendirmiyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile oraya gidip görevimi yapacağım. O konuda bir yorum yapmak istemiyorum” dedi.

“Bu görevi bana layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere hükümetimizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum” diyen Bağış ayrıca şunları söyledi:

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı ve bu ülkede yıllarca hem siyasette hem akademik çevrelerde hem özel sektörde farklı alanlarda hizmet vermiş bir vatansever olarak her zaman olduğu gibi milletimin hizmetkarı, devletimin oradaki bayraktarı olmak için elimden geleni yapacağım. Orayla ilgili hedeflerimiz var. 2013’te Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanken beş milyar dolar ikili ticaret hedefi vardı. Şuanda 3.6 milyar dolara ulaştı. O beş milyar dolarlık hedefi bir an önce toparlamak adına özel sektörümüzle, ticaret odalarımızla, odalar ve borsalar birliğimizle yani tüm ekonomik kurumlarımızla işbirliği ile onu arttırmak için çalışacağız. Ayrıca bizim öğrencilerimizin Erasmus gibi değişim programlarında ilk tercih ettiği ülke Çek Cumhuriyeti. Bu bizim için çok çok anlamlı. Onların da en çok seyahat ettiği ülkelerden bir tanesi Türkiye. Yani turizm potansiyelimizi arttırmak için de çok ciddi çalışmalar ortaya koyacağız. Bugüne kadar yapılan bütün çalışmaların üzerine yenilerini ekleyerek elimizden gelen her şeyi her türlü hizmeti de vermeye çalışacağız.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Çek Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı merkeze alınırken, Çek Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Egemen Bağış atanmıştı. 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU