16 yaşındaki aktivist liderlere seslendi: Boş sözlerle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız

Atlas Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen İsveçli aktivist Thunberg, " İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor ama siz sadece para ve ekonomik büyümeden bahsediyorsunuz" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM İklim Zirvesi'nde konuşan İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg, "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiltere'den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen ve İklim Zirvesi'ne katılan Thunberg, duygusal konuşmasıyla liderleri sert şekilde eleştirdi.

Thunberg, "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız. Ben yine de şanslı çocuklardan biriyim. İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor, kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız ama siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Bu ne cesaret."' ifadelerini kullandı.

"Harekete geçmiyorsanız bu şeytan olduğunuzu gösterir"

İklim değişikliğine bir süredir dikkati çektiğini ve ancak liderlerin bunu görmezden geldiğini belirten Thunberg, şunları kaydetti:

"Buruya gelip her şeyi yaptığınızı söylüyorsunuz. Gerçekten durumun ciddiyetini anlıyorsanız ve halen harekete geçmiyorsanız bu şeytan olduğunuzu gösterir ama buna inanmak istemiyorum... Bizi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz ama gençler artık sizin ihanetinizin farkına vardı. Gelecek nesillerin gözü sizin üstünüzde olacak."

 

Greta Thunberg, karbon emisyonuna dikkati çekmek için Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye giderken uçak kullanmayı reddetmiş, çevre dostu bir bot ile 2 haftalık deniz yolculuğuna çıkmıştı.

Thunberg'in hamlesi, dünyanın birçok yerinde destek görüyor. Birçok ülkede küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için gösteriler düzenleniyor.

 

Independnet Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU