Putin yakın zamanda Kuzey Kore ve Vietnam'ı ziyaret edecek

Rusya'nın Kuzey Kore Büyükelçisi Alexander Matsigura gazeteye yaptığı açıklamada Putin'in Pyongyang'a yapmayı planladığı ziyaretin “aktif bir şekilde hazırlandığını” belirtti

Putin ve Kim / Fotoğraf: AFP

Vedomosti gazetesinin diplomatik bir kaynağa dayandırdığı bugünkü haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, birkaç hafta içinde Kuzey Kore ve Vietnam'ı ziyaret edecek.

Rusya'nın Kuzey Kore Büyükelçisi Alexander Matsigura gazeteye yaptığı açıklamada Putin'in Pyongyang'a yapmayı planladığı ziyaretin “aktif bir şekilde hazırlandığını” belirtti.

Gazete Putin'in yakında, büyük olasılıkla Kuzey Kore ziyaretinin hemen ardından, Vietnam'ı da ziyaret edebileceğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'u, Eylül 2023'te Rusya'da, sonunda hiçbir resmi anlaşmanın imzalanmadığı bir zirvede kabul etti.

Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler Pyongyang'ı, Ukrayna'daki askerî harekâtında Rusya'ya silah ve mühimmat sağlamakla suçluyor.

Putin ocak ayında, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui ile Moskova'da bir araya gelerek ortak bir sınırı paylaşan iki ülke arasındaki yakınlaşmanın yeni işaretini verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU