Botları batan göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı, kayıp bebek için arama çalışması başlatıldı

Bodrum açıklarında göçmenleri taşıyan lastik bot battı. Denize düşen 16 kişinin yardımına Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri koştu. 15 kişi kurtarıldı. Kaybolan bir bebek için ise kurtarma çalışması başlatıldı

Yasadışı yollardan yurtdışına geçmeye çalışan göçmenlerin içinde olduğu lastik bot Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında battı. Ege denizinde hayatta kalmak için çırpınan göçmenlerin yardımına Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yetişti.

Denizdeki 14 göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı ekipler tarafından bota alınarak kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenler ifadelerinde botta 16 kişi olduklarını, 1 bebeğin denize düşerek kayıp olduğunu söyledi.

20190920_2_38310281_47751366.jpg
Fotoğraf: Sahil Güvenlik Komutanlığı​​​​​​​

 

1 helikopter ve 4 bot yardıma koştu

Sahil Güvenlik Komutanlığı olayla ilgili bir açıklama yaptı.  Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

20 Eylül 2019 tarihinde saat 07.00 civarında, Muğla ili Bodrum ilçesi Yalıkavak açıklarında, içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun battığı ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisi alınması üzerine olay yerine derhal 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 4 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiştir.

Başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde 14 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi (Türk) olmak üzere toplam 15 kişi denizden sağ olarak kurtarılmıştır.

Göçmenlerden alınan ilk ifadelerden lastik bot içerisinde toplam 16 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 1 göçmenin (1 bebek) bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU