20 yıl sonra profesyonel maça çıkacak Tyson'dan rahatsızlık açıklaması

Paul ve Tyson arasındaki mücadele "Demir Mike"ın 20 yıl sonraki ilk dövüşü olacak

Mike Tyson, yaşadığı sağlık sorununun ardından 20 Temmuz'da Jake Paul'la yapacağı dövüş öncesinde kendisini "yüzde 100" hissettiğini söyledi (AP)

"Demir" Mike Tyson, bir uçuş sırasında yaşadığı sağlık sorunundan sonra salı günü yaptığı açıklamada, Jake Paul'la merakla beklenen boks maçı öncesinde "kendini yüzde 100 hissettiğini" söyledi ancak öyle olmasa bile fenomeni yine de yeneceğini belirtti. 

Tyson salı günü X'te yaptığı paylaşımda "Jake Paul'u yenmek için öyle olmam gerekmese de şu anda yüzde 100 hissediyorum" dedi.

Tyson, Paul'la 20 Temmuz'da Teksas eyaletindeki Arlington'da onaylı bir boks maçında karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, Netflix'ten izlenebilecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Efsanevi Tyson dövüşe 50 galibiyet 6 mağlubiyet ve 2 tamamlanmayan maç rekoruyla girecek. Bu galibiyetlerin neredeyse tamamı (44'ü) nakavtla geldi ancak bunlar çok daha gençken oldu. Bu, Tyson'ın 20 yıl sonraki ilk dövüşü olacak

27 yaşındaki Paul, Tyson'dan 31 yaş daha genç olmasına rağmen 10 maçının sadece birini kaybetti. 

Tyson'ın bilgilendirmesi, hafta sonu Miami'den Los Angeles'a giden bir uçuşta meydana gelen sağlık sorununun ardından geldi. 57 yaşındaki Tyson, Los Angeles yolunda kendini iyi hissetmemeye başlamıştı ve bunun üzerine kabin personeli, ona yardım etmek üzere tıbbi deneyime sahip yolcu arayışına girmişti.

Sağlık görevlileri, iner inmez uçağa binmişti.  Bu da uçaktan ayrılmaya çalışan yolcular için 25 dakikalık bir gecikmeye neden olmuştu.

Boksörün temsilcileri New York Post'a yaptıkları açıklamada sağlık sorununun ardından Tyson'ın "çok iyi" olduğunu söylemişti. 

Temsilcilerine göre Tyson inişe yarım saat kala "ülser alevlenmesi nedeniyle mide bulantısı ve baş dönmesi" yaşadı.

Tyson'ın temsilcileri, "kendisine yardım etmek için orada bulunan sağlık personeline minnettar olduğunu" söyledi.

Teksas Lisans ve Düzenlemeler Dairesi tarafından onaylanan dövüş, genellikle üç dakika olan rauntlar yerine iki dakikalık 8 raunttan oluşacak. Her iki dövüşçüye de ortasıklet müsabakalarında kullanılan standart 340 gramlık eldivenlerden daha ağır olan 400 gramlık eldivenler verilecek.

7 Mayıs itibarıyla Draft Kings Sportsbook'taki bahis oranları Paul'u Tyson'ın biraz önünde gösteriyor. Paul'e 1.54, Tyson'aysa 2.4 oran veriliyor.
 

Tyson ve Paul
Mike Tyson bu yaz Teksas'ta Jake Paul'la karşılaşacak (Netflix)


Maçın tanıtım şirketi MVP'nin kurucu ortağı Nakisa Bidarian, CNBC'ye yaptığı açıklamada, her iki dövüşçünün de bu dövüşten 8 haneli rakamlar kazanmasının beklendiğini söyledi.

Önceki haftalarda Tyson ve Paul'un Harlem ve Dallas'ta ayrı ayrı basın toplantıları düzenledikleri bir basın turu gerçekleştirmesiyle birlikte YouTube'daki boks topluluğunun büyük bir kısmı dövüşle ilgili heyecana kapıldı.

Merakla beklenen dövüş etkinliği, Paul'un fenomen kardeşi Logan'ın şu anki ABD Şampiyonu olduğu WWE'ye de sıçradı.

Yakın zamanda WWE Evrensel Şampiyonu Cody Rhodes'la yaptığı bir tanıtım sırasında Rhodes, Logan'a "WWE'nin onur listesindeki kişinin" (2012'de ringlere çıkan Tyson'a atıfta bulunuyor) "kardeşini nakavt edeceğini" ve "gelecekte WWE'nin onur listesine girecek kişinin" (kendisini kastediyor) cumartesi günü Suudi Arabistan'da gerçekleşecek King and Queen of the Ring Match'te Logan'ı nakavt edeceğini söyledi.

Netflix, hiçbir ekstra ücret ödemeden bu dövüşü izleme imkanını tüm abonelerine sunacak.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU