ABD'ye uçan Filenin Sultanları, "Başka takımlara özel uçak bize ekonomi" diyerek tepki gösterdi, THY'den açıklama geldi

ABD'ye giden A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş, takımın uzun yolculukta ekonomi sınıfında uçurulması sebebiyle THY'yi eleştirdi. THY, biletleme süreçlerine dair sorumluluğun kendilerinde değil, federasyonda olduğunu belirtti

Fotoğraf: AA

Milletler Ligi 2. hafta karşılaşmaları için ABD'ye giden A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş, takımın uzun yolculukta ekonomi sınıfında uçurulması sebebiyle Türk Hava Yolları'nı eleştirdi.

Karakurt Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, yolculuğun 13 saat süreceğini vurgulayarak "Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam. Bize gelince ekonomi!" yazdı. 

WhatsApp Image 2024-05-26 at 16.41.39.jpeg
Fotoğraf: Instagram


Eda Erdem, THY’yi etiketlediği paylaşımında uçak içinden fotoğraf paylaşarak, “13 saatlik ABD uçuşu başlasın, Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulun” dedi.

WhatsApp Image 2024-05-26 at 16.41.40.jpeg
Fotoğraf: Instagram


Zehra Güneş ise dizlerinin ön koltuğa dayandığını gösteren bir fotoğraf paylaşarak, "Teşekkürler THY. En azından koridor ayırmışsınız" yazdı.

WhatsApp Image 2024-05-26 at 16.41.40 (1).jpeg
Fotoğraf: Instagram


THY'den açıklama

THY Basın Müşaviri Yahya üstün, biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğunun ilgili federasyona ait olduğunu söyledi. 

Üstün sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada şunları yazdı:

Gerek ulusal, gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU