Netanyahu Lübnan sınırında 'sürpriz' tehdidinde bulundu

İsrail, Hizbullah mensubu bir öğretmene suikast düzenledi, öğrencileri yaraladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün kuzey bölgedeki İsrail ordusunun karargahına yaptığı ziyarette / Fotoğraf: DPA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün sınırdaki Kuzey Komutanlığı'na yaptığı ziyarette Lübnan'a yönelik askeri sürprizlerle tehdit ederek şunları söyledi: “Sürekli olarak kuzey cephesinde çalışıyoruz. Ayrıntılı, önemli ve hatta şaşırtıcı planlarımız var” diye belirterek “her zaman kuzey cephede çalışıyoruz” diye belirtti ve "şu ana kadar yüzlerce Hizbullah üyesini ortadan kaldırdık, bu iş bugün bile hâlâ devam ediyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu, Kuzey Komutanlığı’ndan bir "rapor" aldığını söyledi ve şöyle açıkladı: "Ayrıntılı, önemli ve hatta şaşırtıcı planlarımız var... Ancak kuzeyde güvenliği sağlamayı ve bölge sakinlerini güvenli bir şekilde evlerine döndürmeyi amaçlayan bu planları düşmanla paylaşmıyorum."

Bu açıklama, sürekli karşılıklı bombalamanın yapıldığı bir ortamda yapıldı. Nebatiye bölgesinde öğrencileri taşıyan otobüste bulunan Lübnanlı çocuklar, bölgede öğretmen olarak çalışan bir Hizbullah üyesinin öldürülmesiyle sonuçlanan İsrail baskınında sağ olarak kurtuldu. Saldırıda öğretmen hayatını kaybederken, üç öğrenci de yaralandı.  Hizbullah bu eyleme Beyt Hilal ve Gilet'teki iki askeri üssü füzelerle bombalayarak karşılık verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU