Dilipak: AK Partililer birçok yerde ahbap çavuş ilişkisiyle MİT, emniyet ve mülki irade amirleri ile kol kola girdiler

Akit yazarı: Kripto FETÖ’cüler kendilerini gizlemek için bu işe kenarından bulaşan herkesi FETÖ’cü diye ihbar ediyor

Fotoğraf: Twitter

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, birçok yerde AK Partili isimlerin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), emniyet ve mülki idare amirleriyle ‘kol kola girdiğini’ söyledi. 

Dilipak "Siyasi gündem” başlıklı yazısında AK Parti tabanındaki değişim beklentisinin devam ettiğini belirtirken "Halk, alındığı söylenen mesajın karşılığı olan adımların atılmasını bekliyor. Bazı atılan adımlar ve atamalar ise akılların daha da karışmasına sebeb oluyor. Birileri bunların dile getirilmesi için her yolu deniyor” dedi.

"Troller üzerinden siyasi gündem oluşturma çabaları artık itibar görmüyor"

Toplumda ‘alerji oluşturan’ isimlerin korunduğu sürece AK Parti için sürecin ciddi anlamda hüsrana dönüşebileceğini belirten Dilipak, troll diye nitelendirdiği kesimler üzerinden siyaset oluşturma çabalarını eleştirdi:

Değişim makyaj şeklinde olursa, şaibeli ve toplumda alerji oluşturan isimler korunur ya da yeni, benzer kişiler atanırsa bu durum ciddi anlamda bir “hüsran”a dönüşebilir.. AK Parti bu anafordan yakasını kurtarmak istiyorsa bundan sonra atacağı her adıma ve söylenecek her söze dikkat etmesi gerek. Özellikle de Gül, Davudoğlu ve Babacan’la kesin olarak yollar ayrıldıktan sonra. Hangi kesimden olursa olsun birilerinin troller üzerinden siyasi gündem oluşturma çabaları artık toplumda itibar görmüyor. Bunun kimseye faydası yok. Bu aklın yön vereceği bir siyasetin karşılığı hüsran olacaktır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siyasilerin bürokratik ilişkilerini eleştiren Dilipak, şu satırları kaleme aldı:

Milletvekillerine, o bölgeyle ilgili yüksek bürokrasiye, STK’lara, cemaate, işadamlarına danışarak yapılacak bir değişim parti tabanlarında itibar görmeyecek. Hepsi ahbab çavuş. Şıracı’nın şahidi bozacı. Bundan bir şey çıkmaz. Milletvekilleri bu kadroları, bu kadrolar da o milletvekillerini üretti. O bürokrasiler de bu teşkilat ve milletvekillerinin eseri. Bunlar sahibinin sesidir. Bu her parti için böyle. AK Partidekiler için durum daha can sıkıcı. Bunlar birçok yerde ahbab çavuş ilişkilerinde MİT ile de, emniyet, istihbarat, mülki irade amirleri ile de kol kola girdiler.

Yazısında “Çok geç kalındı. Bu işlerin bu noktaya gelmesi beklenmemeliydi” ifadesini kullanan Akit yazarı, şu görüşlerini dile getirdi:

STK’lar deseniz bu yapı vakıf, dernek, sendika, oda hangisi deseniz onu oraya taşıdı. Bunları fonlayanlar yine aynı yapı.. Bunlar sağı ile solu ile cemaat yapıları ile de iç içeler. Sünni ya da Alevi fark etmiyor. İdeolojik topluluklar da seküler tarikatlara dönüştü zaten. Cemaatler de artık siyaset ve sermaye ile tanışınca büyük ölçüde dünyevileşti. İbadet işin cilası olarak kaldı.. Menfaat sözkonusu olunca, işi ehline vermeye gelince iş, kimsenin dinden, ahlaktan söz ettiği yok.

İşadamları deseniz, ekonomi ve politika, al gülüm ver gülüm, win win bir menfaat ortaklığına döndü sanki. Bu birliktelik bu şekli ile gayrimeşrudur. Bundan hayır hasıl olmaz. İki taraf da birbirinin fesadına hizmet eder. Bu yapı bu hale dönünce bir yandan da mafyalaşır. Önce resmi kurumlar üzerinden idari tasarruflar, daha sonra iftira yolu ile toplumu baskılamaya çalışır. Artık yargının da yeterli olmadığı, mızrağın çuvala sığmadığı yerde Mafyalaşma başlar.

Dilipak’ın yazısındaki "FETÖ’cülere kafayı taktık. Bu kripto FETÖ’cüler kendilerini gizlemek için bu işe kenarından bulaşan herkesi FETÖ’cü diye ihbar ediyor. Buna dikkat edelim. Kamuda ve iş dünyasında itibar gören bazı isimler, hapse atılan FETÖ’cülerden daha tehlikeli” ifadesi de dikkati çekti.

 

Independent Türkçe, Yeni Akit

DAHA FAZLA HABER OKU