DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Kapatma ve tehdit siyasetinin son kullanma tarihi dolmuştur

Bakırhan, “Van direnişi ortada dururken bu tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz” dedi

Fotoğraf: X / @DEMGenelMerkezi

Partisi hakkında yapılan kapatma davası açıklamalarına tepki gösteren DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan "bize parmak sallamasınlar" dedi

Seçimlerde yerel yönetimlere seçilen DEM Parti belediye eş başkanları bir araya geldi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Türkiye’yi yöneten parti açık ara farkla ikinci parti oldu. İktidar ve muhalefeti 31 Mart’ta bu iradeyi doğru okumaya davet ediyoruz. 31 Mart iradesi değişim iradesidir. Tekçi anlayışın aslında sandıkta yenildiği bir seçimdir" dedi.

“Bize parmak sallamayın”

Patisine yönelik "kapatma davası" söylemlerine tepki gösteren Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

Kayyımcı zihniyet kaybetti. Halklarımız kazandı. Kayyımlar sandığa gömüldü. DEM Parti’nin 31 Mart’taki başarısıyla AKP-MHP iktidarına 22 yıldır ilk defa büyük bir yenilgi tattırıldı. Türkiye’yi yöneten parti açık ara farkla ikinci parti oldu. İktidar ve muhalefeti 31 Mart’ta bu iradeyi doğru okumaya davet ediyoruz. 31 Mart iradesi değişim iradesidir. Tekçi anlayışın aslında sandıkta yenildiği bir seçimdir.

Bize parmak sallamasınlar, bir kez daha yeniliyorum kapatma şantaj tehdit siyasetinin artık son kullanma tarihi dolmuştur. Biz ne zaman tehdit ve şantajlara boyun eğdik ki şimdi halkımız güçlü bir irade ortaya koymuşken, Van direnişi ortada dururken bu tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz. Biz kararlıyız, bu ülkede barışı, demokrasiyi getireceğiz.

"Gençlerin doğduğu yerde doymasını sağlayamazsak, göç bu şekilde devam ederse kentlerimizde çok şeyi yitirebiliriz" diyen DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları  ise şunları söyledi:

Belediyelerimizi en iyi şekilde örnek olacak şekilde icra edeceğimizden hiç şüphem yok. Eksiğe düştüğümüzde birbirimizi uyaracağız, yanlılar yaparsak birbirimizi uyaracağız ama en nihayetinde en doğru yolu hep birlikte bulacağız. Buna olan inancımla belediyelerimizde en büyük emeği harcayarak onları ileri taşıyacağımızdan hiç kuşkum yoktu.

Adalet Bakanı Tunç: Terörü destekleyen faaliyetler içerisinde olursa kaçınılmaz olur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "DEM Parti'ye kapatma davası açılması" için çağrıda bulunmuş; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, “DEM Parti de terörle arasına mesafe koyamazsa, teröre karşı tavrını koymak istemezse ve terörü destekleyen birtakım faaliyetler içerisinde olursa bu kaçınılmaz olur. 40 yıldan bu yana mücadele ettiğimiz, ülkemizin bölünmesi için gayret gösteren bir terör örgütüne karşı tavrınızı koymazsanız, özellikle o terör örgütünden soruşturma, kovuşturma geçirmiş kişileri aday gösterirseniz burada sorun ortaya çıkıyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU