Merkez Bankası’nın kararının ardından dört banka faiz indirdi

Ziraat Bankası, ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranlarında, İş Bankası sadece konut kredisi faiz oranlarında indirime gittiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini 325 baz puan indirerek yüzde 16.5’e çekmesinin ardından Türk Eximbank, Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası ve VakıfBank faizlerde değişikliğe gitti. 

Eximbank

Eximbank’ın yazılı açıklamasında ihracatçı KOBİ’lere verilen kredilerin faizinin yaklaşık 1 puan, ekonomi değer kredisi faizlerinin 2 puan düşürüldüğü belirtildi.

Açıklamada ihracatçı KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan bir yıl vadeli TL kredilerin faizi yaklaşık bir puan indirimle yüzde 10.65’e düşürüldüğü belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılan TL kredilerin faiz oranları 36 ay için TÜFE artı yüzde 2 ve 48 ay için TÜFE artı yüzde 2.50 seviyesine düşürüldü.

İş Bankası

İş Bankası’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Farklı konut finansman ürünleri sunan İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar yüzde 1.17 oranı uygulayacak.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası Kurumsal Kredi faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15.5 aralığına kadar düşürdü.

İhtiyaç Kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1.35’e düşürdü.

Ayrıca, konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1.19 olarak belirledi. 500 bin TL altındaki konut kredilerinde faiz oranı aylık yüzde 0,99 olarak belirledi.

VakıfBank

Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1.45’ten yüzde 1.25’e düşüren VakıfBank da diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını yüzde 1.55’ten 1.35’e indirdi.

Konut kredilerinde ise 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0.99 faiz oranını koruyan banka, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1.15’e çekti.

VakıfBank’ın açıklamasına göre 16 Eylül’den itibaren geçerli olacak bireysel faiz indirim kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti yüzde 0.5 olurken, bu ücret üzerinden yüzde 5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak. Konut kredilerinde ise BSMV muafiyeti olacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU