Mansur Yavaş'tan 'emekli' açıklaması: Hükümet zam vermedi diye onların evde titremesini, aç kalmasını mı seyredeyim?

Yavaş, CHP Bala Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı

Fotoğraf: Twitter

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Seçim nedeniyle ilk defa afişlere fotoğraflarım basıldı. Bütün masrafları il başkanlığı ödüyor." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada konuşan Yavaş, görevi süresince ihaleleri canlı yayınladıklarını, vatandaşın nereye, ne kadar harcandığını rahatlıkla görebildiğini söyledi. Kendi fotoğrafının 5 yıl boyunca Ankara'nın hiçbir yerinde olmadığını dile getiren Yavaş, "Seçim nedeniyle ilk defa afişlere fotoğraflarım basıldı. Bütün masrafları il başkanlığı ödüyor. Başka belediye başkanları gibi kendi reklamımı yapmak için sizlerden aldığı parayı asla kullanmadık." diye konuştu.

Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Geldiğimizde bilmiyorduk, 232 köyde kanalizasyon yok, yüzlerce köyde Ankara'nın civarında su yok. Ankara merkezde iki saat su akmasa hemen ASKİ'yi aramaya başlarlar ne zaman gelecek diye. İyi de Bala'da, Ankara'nın ilçelerinin birçoğunda su yok. Peki yıllardır niye yapılmadı bu kanalizasyon? Sizlerden aldıkları bu para nerelere harcadılar? Niye susuz bıraktılar? Bunun hesabı ancak ve sandıkta sorulur.

Esnafımızın ayakta kalmasını sağladık. Bunu hepiniz biliyorsunuz. İşbaşına gelmeden yine 'Gelir gelmez işçileri çıkaracaklar.' Hani çıkanlar nerede? İşte adam çıkartsaydım garezine şuraya gelir birisi dikilirdi beni çıkarttın diye. Ben emeğiyle çalışan hiç kimsenin ekmeğiyle oynamam. Hiç kimseyi siyasi bir sebeple, siyasi tercihinden dolayı işten çıkartmadık.

Ekonomik kriz malum. Hükümet emeklilere önce 7 bin 500 sonra 10 bin liraya çıkarttı maaş olarak. Bu insanların birçoğu 70-80 yaşında. İkinci bir işi yapacak mecalleri yok. Hükümet zam vermedi diye onların evde titremesini, aç kalmasını mı seyredeyim? İlk defa Türkiye'de hala da yapan yok. Yapacağım diyenler yapsın. Elinden tutan mı var? Hala yapmadılar hep 1 Nisan'dan sonra. Şu anda Ankara'da 32 binin üzerinde emekliye düzenli olarak nakit desteği, doğal gaz desteği ve et desteğinde bulunuyorum. Bu insanlar bir yerde çalışamaz ki. Başkasından da isteyemez. İşte belediyecilik budur. Vereceğiz diyenleri boşverin. Görevdeyken niye vermediğini sorun. 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU