İmamoğlu'ndan Kurum'a: Dengesi o kadar bozuk ki farkında olmadan Erdoğan'ı eleştiriyor

"Bu acemi aday dün laf yetiştirdi. 31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek. Koca Türkiye Cumhuriyeti Gazze'ye yardım edemedi. O gelince edecekmiş. Dengesi o kadar bozuk ki farkında olmadan Erdoğan eleştiriyor"

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Halk Buluşması'nda konuştu.

İBB Başkan adayı Murat Kurum ile aralarında yaşanan "davet krizine" değinen İmamoğlu şunları söyledi:

Bir gün davet etmedik diyorlar. Ertesi gün koltukta ismi vardı gelmedi diyorlar. Sözleri bir gün. Bu milletin vergisiyle çalışan TRT'ye çıkar 'Benimle proje tartışamaz' der. Kanal İstanbul'u yaptırmadık, yaptırmayacağız. 2019'da Sisi mi Binali mi dediler. Sisi de ben oluyorum. Sonra ne yaptılar? Kötü dedikleri Sisi'nin ayağına gittiler. Hem de 14 Şubat'ta.

Kurum'un "Gazze'deki mazlumlar sevinecek" sözlerini eleştiren İmamoğlu, "Bu acemi aday dün laf yetiştirdi. 31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek. Koca Türkiye Cumhuriyeti Gazze'ye yardım edemedi. O gelince edecekmiş. Dengesi o kadar bozuk ki farkında olmadan Erdoğan eleştiriyor" ifadelerini kullandı. 

Gazze'ye gidecek olan yardımları göndermek için Kurum'a davette bulunan İmamoğlu, şöyle konuştu:

5 Mart Salı günü seni Sultangazi'deki lojistik tesislere davet ediyorum. Gel İstanbulluların yardımlarını Gazze'ye gönderelim. Biz sana benzemeyiz. Davetimiz asildir. Senin gibi misafire kaba saba sözler ettirmeyiz. Gel yanıma, el ele yardımları Gazze halkı adına uğurlayalım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU