Stranger Things'in 4. sezonu sürpriz şekilde 2020’de mi dönecek?

Dizinin ekranlara dönüş tarihi bunca zamandır gözümüzün önünde gizlenmiş olabilir

Stranger Things'in 4. sezonuna ilişkin Netflix’ten yapılmış bir açıklama henüz yok. Ancak dizinin bir hayranı yeni sezonun ne zaman yayımlanacağını çözdüğünü düşünüyor.

Stranger Things’in, Netflix’in en popüler yapımlarından biri olduğu göz önüne alınırsa Duffer kardeşlerin diziyi bir sezon daha uzatacağına şüphe yok.  

Dikkatli bir hayran üçüncü sezonun birçok bölümünden birçok kesiti ve kamera arkası görüntülerini inceledi. Ve dördüncü sezonun düşündüğümüzden çok daha erken yayımlanabileceğine dair son derece ikna edici teori ortaya attı.

 

stranger things - Netflix.jpg
Stranger Things set turu videosunda görülen çizim (Netflix)

 

seventeen.com’a göre teorisini Reddit’te paylaşan izleyici, Netflix’in YouTube’da yayımladığı set turu videosunda Will Byers’ın odasında görülebilen çizimlere odaklandı.

Söz konusu resimde mahkum giysisi giymiş bir adam bulunuyor ki hayranlar bu kişinin net biçimde Hopper olduğuna inanıyor (Hopper’ın son sezonda jenerikten sonra yayımlanan sahnede bahsi geçen ‘Amerikalı’ olup olmadığı bilinmiyor).

Dikkatli bakarsanız mahkum tulumunun üzerinde 403 rakamını görebilirsiniz.

Bu sayı hayranın dikkatini çekti çünkü bu, üçüncü sezonda Nancy Wheeler’ın Bayan Driscoll’u ziyaret ettiği hastane odasının kapısında yer alan numaraydı.

Neden ayrı rakamı kullandılar? İzleyici bunun dizinin 3 Nisan’da (ya da 4 Mart’ta) sürpriz bir biçimde yayımlanabileceğinin işareti olup olmadığını merak ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu teori, yeni sezonun Nisan’da yayımlanacağını öngören diğer birkaç teoriyle de destekleniyor. Söz konusu teorilere göre üçüncü sezonun bittiği dönemden 6 ay sonra, Nisan 1986’da yaşanan Çernobil felaketiyle yeni sezonda sürpriz bir bağlantı bile kurulabilir.

Netflix’in belli yapımlar için tarih vermemesi mantıklı bir durum değil. Ancak bu kadar sadık bir hayran kitlesine sahip Stranger Things için böyle bir durumun izleyicilerini asla etkilemeyeceği de çok belli.

Stranger Things, Netflix’te yayında.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU