Trump'ın rakibi Haley, Gizli Servis'ten koruma talep etti

Eski Güney Carolina Valisi, kampanyasının şiddet tehditleri içeren "birçok sorunla" karşı karşıya kaldığını söyledi

(Reuters)

Cumhuriyetçi başkan adayı Nikki Haley, kendisine yönelik süregelen şiddet tehditleri nedeniyle ABD Gizli Servisi'nden koruma talep ettiğini söyledi.

Haley, pazartesi günü öğleden sonra Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, üst düzey ABD'li siyasetçileri ve ailelerini koruyan kurumdan resmi olarak yardım talebinde bulunduğunu belirtti.

Söz konusu başvuru, eski Güney Carolina Valisi'ne yönelik en az iki "swatting" (asılsız ihbar) girişiminin ardından geldi. Bu olaylarda Haley'nin evine sahte şiddet ihbarlarıyla polis çağrılmıştı. 

Haley, Güney Carolina'daki bir kampanya etkinliğinin ardından Wall Street Journal'a, "Birçok sorun yaşadık" dedi. 

Bu beni yapmam gerekeni yapmaktan alıkoymayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Swatting, arayan kişinin kendisine ait olmayan bir konutta şiddet içeren bir suç işlendiğini iddia ederek polise ihbarda bulunmasıdır. Polis (bazen SWAT birimleri, ifade buradan geliyor), daha sonra ihbarı yanıtlamak için hızla eve gidip genellikle silahlarını çekerek içeri girer.

Reuters'a göre son iki ay içinde hızla artan vakalarda, eski başkan Donald Trump'ın yeniden seçilme kampanyası ciddiyetle devam ederken hem müttefikleri hem de rakipleri hedef alınıyor.

Geçen ay Kaliforniyalı bir genç, savcıların ABD genelinde "yüzlerce swatting ve bomba tehdidi olayına" imkan sunduğunu söylediği bir kiralık swatting hizmeti yürüttüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Donald Trump döneminde ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi olarak görev yapan Haley, olaylar karşısında iyimserliğini koruyor.

Geçen hafta düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, kendisinin ve ailesinin etrafına "birkaç koruma daha koyması" gerektiği açık olsa da siyasetçilerin tehditlerle karşı karşıya kalmasının modern siyasi kampanyanın "açık gerçeği" olduğunu söyledi.

Günün sonunda dışarı çıkıp her ele dokunacağız, her soruyu yanıtlayacağız, orada olduğumuzdan ve yapmamız gereken her şeyi yaptığımızdan emin olacağız" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU