Trump, Elvis'e benzeyip benzemediğini takipçilerine sordu

Eski başkan, hayranlarından gelen ve kendisini tarihi ve dini figürlere benzeten fotoğrafları veya videoları sık sık yeniden paylaşıyor

(Reuters)

Donald Trump bu hafta sonu Truth Social'daki destekçilerine Rock'n Roll'un Kralı'na görünürdeki benzerliği hakkında anket yaptı.

Gelecek hafta Nevada'da yapılacak Cumhuriyetçi parti seçimine hazırlanan eski başkan, sosyal medya platformundaki takipçilerine Elvis Presley'e benzerliği hakkındaki düşüncelerini sormaya zaman ayırdı. Eski Başkan, Elvis'in yüzünün yarısıyla kendi yüzünün yarısının aynı hizada olduğu bir görsel paylaştı.

Trump cumartesi günü yaptığı paylaşımda "Uzun yıllardır insanlar Elvis ve benim birbirimize benzediğimizi söylüyor" dedi. 

Şimdi bu resim her yerde dolaşıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Takipçileri de Trump'a katıldı. Takipçilerinden biri Elvis'in şarkı söylerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı ve fotoğrafın üzerine Trump'ın yüzünü photoshopla yapıştırarak "Trump MAGA kralıdır" yazdı. Bir diğeriyse her iki adamın profillerinin bir görüntüsünü paylaşarak "aynı kumaştan kesildiklerini" iddia etti.

Truth Social, eski başkanı kültürel, tarihi ve dini figürlerle kıyaslayan fotoğraflarla dolu. Daha önce Trump, kendisini George Washington'a benzeten bir fotoğrafı, Tanrı gibi olduğunu iddia eden bir videoyu ve kendisini İsa Mesih'le kıyaslayan ifadeleri yeniden paylaştı.

Trump geçmişte de Elvis benzetmesine başvurmuştu. 2018'de bir mitingde, büyürken insanların kendisine rock'n roll efsanesine benzediğini söylediğini anlatmıştı.

Bunu söylememeliyim, çok kibirli olduğumu söyleyeceksiniz, çünkü değilim ama sarı saçlarım dışında büyürken Elvis'e benzediğimi söylediler.

Buna inanabiliyor musunuz? Bunu her zaman büyük bir iltifat olarak görmüşümdür.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın Suspicious Minds şarkısıyla tanınan sanatçıya bir ilgisi var gibi görünüyor. Başkanlığı sırasında yıldıza Başkanlık Özgürlük Madalyası vermişti.

Trump bu hafta sonu Sunday Morning Futures sunucusu Maria Bartiromo'ya, Güney Carolina Senatörü Tim Scott ve Güney Dakota Valisi Kristi Noem gibi olası başkan yardımcısı adaylarını değerlendirdiğini söyledi. Ayrıca New York'taki Güney Bronx'ta ya da Madison Square Garden'da bir miting düzenleyebileceğini ima etti.

Öte yandan Trump'ın müttefiklerinden Güney Carolina Temsilcisi Nancy Mace de eyaletinde bir miting düzenleyerek Trump'ın siyasi rakibi eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley'e yüklendi.

Eski başkan, başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı olmak için yarışı önde götürse de kendisi ve müttefikleri eski bir Trump yönetimi yetkilisi olan Haley'e yönelik sözlü saldırılarını arttırdı.

Trump, Truth Social'da kendisinin önde olduğunu gösteren anketleri paylaştı, Haley'in kampanyası hakkında söylentiler yaydı ve Haley karşıtı bir video reklam paylaştı.

İki aday 24 Şubat'ta Güney Carolina'da yapılacak önseçimde karşı karşıya gelecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU