DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan 'kaçak seçmen' açıklaması: Bu hileci yaklaşımın peşini bırakmayacağız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il eşbaşkanları, partinin genel merkezinde toplandı

Fotoğraf: Twitter

Toplantı öncesi konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan; daha önce gündeme getirdiği 'hayali ve kaçaık seçmen' iddiasına tekrar dile getirdi ve "Nerede bir kışla varsa, nerede bir askeri nöbet kulübesi varsa yüzlerce-binlerce asker ve polis taşıyorlar. Görenler de zannedecek ki bu kolluk güçleri seçimde oy kullanmak için bu kadar bir heyecan yaşıyorlar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidara geldiklerinde konutsuz hiçbir aile kalmayacağını savunan Bakırhan, "Öğrencilerin ulaşımının, okul giderlerinin sosyal devlet dediğimiz devlet tarafından karşılanması gerekirken bugün servis parası veremediği için küçücük çocuklar sırtında 10 kiloluk çantalarla okula gitmeye çalışıyor." diye konuştu. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne yaklaşık iki ay kaldığını hatırlatan Tuncer Bakırhan, diğer siyasi partilerin kendi aralarında hangi müteahhidin, hangi zenginin belediye başkanı adayı olacağı kavgasını yürüttüğünü ileri sürdü.

Bakırhan, "Bizim genel merkezde tek bir tane aday adayı yok, tek bir aday yok, tek bir kavga yok. Çünkü bizim işaret ettiğimiz yer halkın kendisidir. Bizim için esas olan halkın ortaya koyduğu tercihtir." değerlendirmesini yaptı. Yerel seçim aday belirleme sürecinde parti olarak ön seçim geçirdiklerini belirten Bakırhan, "Oturmak, kırmak, küsmek yok. Bu ön seçimlerden dolayı kırılanı, küseni ikna etmek, aktif bir şekilde çalışmalara katmak gibi sorumluluğumuz var. Bu son kalan iki ayda parti binalarından çıkalım, kahvehanelerde, sokaklarda dolaşalım. Dokunmadığımız insan, değmediğimiz aile, hane kalmamalıdır. Kendimizi, gerçekliğimizi anlatalım." şeklinde konuştu.

"Her kaçak seçmene karşı 2 seçmeni kazanacağız"

Bakırhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz bu meselenin, bu zorba yaklaşımın, bu hileci yaklaşımın kesinlikle peşini bırakmayacağız. Bu düzenbazlara, yalancılara karşı, bu oyunları boşa çıkartacak güçlü bir iradeye sahibiz. Bunun gibi yüzlerce, binlerce oyunla karşılaştık. Bu çelik irade bunların tamamını boşa çıkardığı gibi bunu da boşa çıkaracağımıza eminiz.  Kaçak seçmen taşıyorlar, irademizi gasp etmeye çalışıyorlar. Onların getirdiği her bir kaçak seçmene karşı biz iki kişiyi kazanmamız gerekiyor. Kendi halinde bırakırsak sonuçlar ortada. Kazandığımız oy oranının üzerinde bir seçmen taşıması var. Size soruyorum, bunu nasıl alt edeceğiz? Çok kolay. İkna edeceğiz, kazanacağız. Demokratik yerel yönetim anlayışımızı anlatacağız. Dünyaya örnek olan demokratik yöntemlerimizi anlatamaya çalışacağız. Bunların usulsüzlüklerini, yolsuzluklarını anlatacağız.

"İntiharların temel sebebi yoksulluk"

Bakırhan, ekonomik sorunlara da değindiği ve yoksulluk intiharlarına dikkat çekti:

Asgari ücret açıkladılar, günlerce onunla övündüler. 17 bin 2 lira, 2 lira da üzerine koydular ama bir ay geçmeden açlık sınırı 17 bin 440 lira oldu. Yani bir ay içerisinde övündükleri o yüksek dedikleri asgari ücret şu anda açlık sınırının altında kaldı. On bir ay sonra nasıl bir noktaya geleceğini takdir edersiniz. Düşünün Türkiye’de yoksulluk sınırı 48 bin 500 liraya çıktı. 48 bin lira yoksulluk sınırıdır, 17 bin lira ile insanların ailelerini nasıl geçindireceğini gerçekten merak ediyorum. Öyle bir noktaya getirdiler ki Türkiye artık bir kart toplumu oldu. Her emekçinin cebinde 3-5 tane banka kartı bulunuyor. Bir yerden çekiyor diğerinin asgarisini yatırıyor, oradan çekiyor diğerininkini yatırıyor. Yani toplumu kart toplumu haline getirdiler. Neredeyse o sirkteki cambazlar gibi oradan oraya koşturmaya ve bir biçimiyle ay sonunu getirmeye çalışan bir toplum haline geldik. Takip ediyorsunuz her gün gencecik insanlar, her gün çoluk çocukları olan ailenin bireyleri intihar ediyor. İntiharın temel sebebi bu yoksulluktur, bu ekonomik çıkmazdır, bu yaşadığımız ekonomik kaostur. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU