Pompalı tüfekle tehdit edilen Bitcoin milyoneri balkondan atladı

Oslo'daki olay kurbanların, ellerindeki kripto paralar sebebiyle hedef alındığı şiddet içerikli olayların sonuncusu

(Nicepik)

Yerel haberlere göre Oslo'da yaşanan bir silahlı soygun teşebbüsü sırasında Norveçli milyoner ikinci kattaki evinin balkonundan atladı.

Norveç'in TV2 yayın kanalına göre hırsızlık teşebbüsü öncesinde kurban, Bitcoin ve benzeri kripto paralara yatırım yaparak servet edinmekle böbürleniyordu.

Oslo Başsavcısı Ofisi'ne yapılan suç duyurusuna göre fail, kurbanın kapısını elinde pompalı tüfekle çaldı.

Kurban kapıyı açınca da "Yere yat, yoksa ateş edeceğim" diye bağırdı ama kurban bunun yerine balkonundan atlamaya karar verdi. Kurbanın düşüş sonrası herhangi bir yara alıp almadığı açıklanmadı.

İsmi verilmeyen iş insanı bir kripto para şirketi yönetiyor ve kişisel servetinin 100 milyon Norveç Kronu (yaklaşık 65 milyon TL) civarı olduğu tahmin ediliyor.

 

 

Bitcoin'in şuanki fiyatı 10 bin 400 $ (yaklaşık 60 bin TL). Bu rakam, kripto paranın 2017 sonlarında yakaladığı, 20 bin dolarlık (yaklaşık 115 bin TL) zirveden epey uzak. Ancak kripto para, suçlular için sevilen bir hedef olmaya devam ediyor.

Kripto paranın dijital niteliği sebebiyle bir dijital cüzdandan diğerine para aktarmak için şahsi anahtar olarak bilinen uzun ve karmaşık parolayı girmek yeterli.

Oslo'daki olay kurbanların, ellerindeki kripto paralar sebebiyle hedef alındığı şiddet içerikli olayların sonuncusu. Bitcoin ve benzeri para birimlerinin yarı gizli doğası yüzünden polisin hesap hareketlerini takip etmesi de epey zor oluyor.

2015'te New York'ta bir itfaiyeci, özel anahtarını teslim etmesini isteyen hırsızlar tarafından bıçaklanmıştı. Bundan iki yıl sonra Ukrayna'da bir kripto para analistini kaçıran ve fidye isteyen suçlular 1 milyon dolar civarı (yaklaşık 5 milyon 750 bin TL) para kazanmıştı.

Bu yıl içinde de Hollanda'nın Drenthe kentinde bir kurbanın evine polis kılığında giren üç soyguncu, Bitcoin'ine erişebilmek için ev sahibine matkapla işkence etmişti. Bir saat süren acı dolu sorgulama kurbanın 4 yaşındaki kızının gözleri önünde gerçekleşmiş ancak başarıya ulaşamamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU