Eleştirmenler ve izleyiciler uzlaşamadı: Yeni dizi kafa karıştırdı

1 Ocak'ta gösterime giren gerilim, ünlü yazarın romanından uyarlandı

Dizinin başrollerinde Michelle Keegan, Richard Armitage, Joanna Lumley ve Adeel Akhtar yer alıyor (Netflix)

Netflix'in 2024 yapımı gerilim dizisi Beni Kandıramazsın (Fool Me Once) eleştirmenleri ve izleyicileri kutuplaştırdı.

Britanya yapımı dizi, birbiriyle bağlantılı iki cinayeti konu alıyor. Ünlü yazar Harlan Coben'ın aynı adlı romanından uyarlanan gerilim, Netflix'in 2024 yapımı ilk orijinal dizilerinden biri.

Eleştirmenler ve izleyiciler aynı fikirde değil

Netflix, 18 yaş üzeri için uygun olduğunu belirttiği ve 1 Ocak'ta gösterime soktuğu Beni Kandıramazsın'ın konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Eski bir asker olan Maya, gizlice yerleştirilmiş bir dadı kamerasında öldürüldüğünü sandığı eşini görünce kökeni geçmişe uzanan ölümcül bir komployu keşfeder.

2016'da roman olarak yayımlanan Beni Kandıramazsın, Yabancı (The Stranger) ve Geçmişle Dans'ın (Stay Close) ardından Netflix'in Harlan Coben Koleksiyonu'nun 8. üyesi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitapları 40'tan fazla dile çevrilen ve 80 milyondan fazla satılan 61 yaşındaki yazar, Guardian'a yaptığı açıklamada "Eğer ters köşeleri sevmiyorsanız, aradığınız ben değilim" demişti.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes, yayın platformunda son derece popüler olmasına rağmen dizinin sinema yazarları ve izleyicileri kutuplaştırdığını ortaya koydu.

Olay örgüsündeki boşluklar memnun etmedi

Eleştirmenler diziye, dikkat çekici performansları ve ilginç olay örgüsü sayesinde övgüde bulunan 8 incelemeye dayanarak 100 üzerinden 75 puan verdi. 

İzleyicilerse diziye sadece 47 puan verdi ve birçoğu olay örgüsündeki boşluklar nedeniyle gerilimi eleştirdi.

Dizide Michelle Keegan, görünüşte dul olan Maya Stern'ü canlandırıyor ancak kendisine hediye edilen gizli bir dadı kamerasıyla Richard Armitage'ın oynadığı "ölü" eşi Joe'yu görüyor.

Bu keşif Maya'yı bir komplo dünyasına sürüklerken, eşine gerçekte ne olduğunu ve ailesinin, özellikle de annesinin bu olayda nasıl bir rol oynadığını sorguluyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU