Woody Allen’ı tacizle suçlayan kızı, yönetmene destek çıkan Scarlett Johansson’a tepki gösterdi

Farrow, Johansson’ın “savunduğunu iddia ettiği meseleyi kavraması için daha çok yolu olduğunu” söyledi

Johansson, tacizle suçlanan Woody Allen'ın masul olduğuna inandığını söylemişti (AP)

Woody Allen’a yönelik cinsel taciz suçlamalarına inanmadığını söyleyen Scarlett Johansson’a taciz iddiasının sahibi Dylan Farrow’dan tepki geldi.

Avengers: Endgame yıldızı Johansson’ın yakın zamanda Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamaların ardından yönetmenin evlatlık kızı sessizliğini Twitter’da bozarak oyuncuyu eleştirdi.

Allen’la üç filmde birlikte çalışan Johansson, yönetmenle suçlamalarla ilgili konuştuğunu ve “masumiyetini koruyan” Allen’a “inandığını” söylemişti.

Johansson, “Ona karşı çok açık oldum ve o da bana karşı çok açık oldu. Woody’yi seviyorum. Ona inanıyorum ve onunla her zaman çalışırım” ifadelerini kullanmıştı.

Farrow, bu açıklamalara cevaben attığı tweet’te şunları söyledi:

Çünkü geçen iki yıldan bir şey öğrendiysek bu da ‘masumiyetlerini koruyan’ erkek avcılara kesinlikle sorgusuz sualsiz inanmak gerektiğidir.

Farrow, birçok Time’s Up etkinliğinde cinsel taciz karşıtı konuşma yapan ünlü oyuncunun “savunduğunu iddia ettiği meseleyi kavraması için daha çok yolu olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Farrow’un Allen’a yönelik suçlamaları 1992’e dayanıyor. İddialar soruşturulmuş ancak yönetmen aleyhinde herhangi bir dava açılmamıştı.

Johansson’ın 2018’de Rub & Tug adlı filmde transseksüel bir erkek karakteri oynama kararı büyük tepki toplamış, oyuncu daha sonra bu rolden vazgeçmişti.

Ancak Johansson temmuzda yaptığı açıklamada bu konuya değinmiş ve “istediği karakteri oynayabilmesine izin verilmesi” gerektiğini belirtmişti. Oyuncunun bu açıklaması yine tartışmalara neden olunca Johansson, açıklamayı yaptığı As If dergisinin sözlerini çarpıttığını iddia etmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU