Erdoğan, Türkiye'yi ekrana kilitleyen Palu ailesi hakkında ne dedi?

Palu ailesi, AK Parti toplantısında da konuşuldu

ATV’de Müge Anlı’nın Tatlı Sert programı ile gündeme oturan ve günlerdir konuşulan Palu ailesi AK Parti Merkez Yönetim Kurulu’nda da konuşuldu. Toplantıda, Palu ailesiyle yapılan televizyon programı ele alındı. Bazı kurul üyeleri, taciz, tecavüz, cinayet ve büyü iddialarının gündeme geldiği programı çocuklar ve gençlerin izlediğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “Bunlar toplumu rencide ediyor” dediği öğrenildi. Bazı kurul üyeleri, RTÜK’ün yetersiz kaldığı, yeni bir denetim ve kontrol mekanizması kurulması gerektiğini söyledi. Cezalandırmanın çözüm olmadığını, reklam veren üzerinden bir düzenlemeye gidilmesi fikri ortaya atıldı. 

TBMM’de önceki yıllarda kurulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu”nun önerileri üzerinden bazı önlemler alınabileceğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, “Olabilir, üzerinde çalışalım” dedi.

Palu ailesine operasyon

Günlerdir konuşulan Palu ailesine yönelik dün (09 Ocak 2019) Kocaeli Körfez Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile harekete geçti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ailenin evine giderek anne Havva Palu ve diğer aile üyelerine gözaltı kararını iletti. Evde uzun süre arama yapan polisler 5 kişiyi gözaltına aldı. 
 


Olayın geçmişi

Körfez ilçesinde yaşayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor.  Müge Anlı'nın programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.


DAHA FAZLA HABER OKU