Irak’ta “düşman kardeşler” arasındaki gerilim yeniden başladı

İslami Davet Partisi ve Kanun Devleti Koalisyonu genel merkezleri hedef alındı

Irak Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Tümgeneral Kasy el-Muhammedavi, Basra’da temaslarda bulundu / Fotoğraf: INA

Irak'ta düşman kardeşler arasındaki gerilim yeniden başladı. Ülkenin güneyinde yer alan petrol zengini Basra ilinde dün sabah (Pazar), eski Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki İslami Davet Partisi ve Kanun Devleti Koalisyonu genel merkezlerine ve ofislerine yönelik iki saldırı düzenlendi. Saldırılar, 18 Aralık’ta yapılması planlanan yerel seçimlere iki hafta kala ilde tedirgin ve gergin bir atmosfer oluşmasına yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’a konuşan Kanun Devleti Koalisyonu çevrelerine yakın bir kaynak, Bağdat'ın Sadr Şehri bölgesi ve el-Hüseyniye şehrinde bulunan İslami Davet Partisi ve Kanun Devleti Koalisyonu ofislerine de saldırılar düzenlendiğini söyledi.

Basra'dan gelen haberlere göre Basra'da gerçekleştirilen ilk saldırıda RPG-7 roket fırlatıcı kullanıldı. Şehir merkezindeki el-Cem’iyyat Köprüsü yakınlarında yer alan Kanun Devleti koalisyonu ile İslami Davet Partisi genel merkezleri hedef alındı.  El bombalarının kullanıldığı ikinci saldırı ise Basra’nın merkezindeki el-Makal bölgesindeki demiryolu yakınlarında yer alan İslami Davet Partisi’nin bir bürosuna yönelikti.

Kanun Devleti Koalisyonu’ndan yapılan açıklamada, saldırılar şiddetle kınandı. Bağdat'taki federal hükümet, olayların ardından dün, Irak Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Tümgeneral Kasy el-Muhammedavi başkanlığındaki üst düzey bir askeri heyeti durumu incelemek üzere Basra’ya gönderdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU