Ünlü yönetmenin Aşk Her Yerde pişmanlığı: "Herkes hata yapar"

Pop-rock grubu Keane, ilk albümleri 1 numaraya yükselmeden hemen önce yönetmene film müziği için şarkı gönderdiklerini ama şarkının reddedildiğini açıkladı

(Universal Studios)

Aşk Her Yerde (Love Actually), Andrew Lincoln'ün kartona yazı yazdığı kötü şöhretli sahnesinden, Keira Knightley'nin çok kez parodisi yapılan ve berbat bir turta zevki olduğunu itiraf ettiği performansına kadar pek çok şeyle tanınıyor.

Belki de yeterince övgü almadığı tek şey, düğün sırasında bir grubun canlı şekilde çaldığı "All You Need is Love" ve Hugh Grant'in Downing Sokağı 10 Numara'da (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.) dans ettiği The Pointer Sisters'ın "Jump" şarkısını da içeren film müziği.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiyse yönetmen Richard Curtis, Noel'in favorisi olan filme dahil etmediği için pişman olduğu bir şarkı olduğunu ve bu şarkının İngiliz pop-rock grubu Keane tarafından tekli olarak yayımlandığını açıkladı.

"Love Actually" adını da taşıyan şarkı aslında 2003 yapımı romantik komedi için grup henüz bir şirketle sözleşme yapmamışken yazılmıştı.

Klavyeci Tim Rice-Oxley, "2002'de henüz sözleşmesi olmayan bir gruptuk; arkadaşımız ve menajerimiz Adam da Love Actually'nin yapımcısı için çalışıyordu" dedi.

Film çekilirken Adam hemen bir şarkı yazmamızı önerdi ve Richard Curtis'e ulaştırıp ulaştırmayacağına bakacaktı... ve belki de film müziğine sızıp büyük çıkışımızı yapabilecektik!

Elbette grubun şarkısı filmde yer almadı ama Curtis daha sonra gruba şarkıyı dahil etmediği için pişman olduğunu söyledi; özellikle de Keane ilk albümleri Hopes and Fears'le 1 numaraya yükseldiğinde.

"Love Actually" geçen haftaya kadar gizli tutuldu çünkü grup, filmin 20. yıldönümünü kutlamak için şarkıyı tekrar kaydedip yayımlamaya karar vermişti.
 

keane
(Universal Island Records Ltd.)


Curtis, "Herkes hata yapar, bunlar anlaşılabilir hatalar olsa bile," dedi. "Keane adlı bu hiç bilinmeyen grubun 'Love Actually' şarkısını ilk dinlediğimde çok güzel olduğunu düşünmüştüm.

Filme koymak için çok uğraştım ama sonuçta biraz melankolikti ve hayal kırıklığına uğrayacağınızı biliyorum ancak yaptığım film için biraz DERİN olmuştu.

Curtis şöyle devam etti:

Tabii ki 6 ay sonra Hopes and Fears listelerde 1 numara olduğunda bunun ne kadar korkunç bir hata olduğunu anladım. Şarkının şimdi herkesin duyması için yayımlanması çok harika.

Yıllar boyunca bu şarkıyı çok dinledim ve şimdi o zamankinden daha çok seviyorum. Bu kez ben ve oğlum Spike, şarkıya eşlik etmesi için tüm filmin kısa bir videosunu yaptık. Sanırım Aşk Her Yerde'nin 3 dakikalık versiyonunu, 20 yıldır ortalıkta dolaşan uzun ve kaotik filme tercih ederim.

Curtis geçen günlerde The Independent'a, "tuhaf" Andrew Lincoln sahnesi ve filmin çeşitlilikten yoksun olduğu yönündeki eleştirileri de dahil, ilk gösteriminden 20 yıl sonra film hakkındaki düşüncelerini anlatmıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU