Dakota Fanning’in canlandırdığı yeni karakter olay yarattı: Etiyopyalı beyaz Müslüman mı dediniz?

Kadın oyuncu, aynı isimli bir kitaptan uyarlanan “Sweetness in the Belly” filminde rol alıyor

Dakota Fanning’in Etiyopyalı beyaz Müslüman bir kadını canlandırdığı filmden paylaşılan ilk görüntüler, sosyal medya kullanıcılarını hayret içinde bıraktı.

Kadın oyuncu, yazar Camilla Gibbs’in 2005’te yazdığı kitaptan aynı isimle uyarlanan ve yakında izleyiciyle buluşması beklenen “Sweetness in the Belly” filminin başkahramanını canlandırıyor.

Gibbs’in kitabında Fas’ta yetiştikten sonra Etiyopya’ya seyahat eden ve 1970’lerde yaşanan siyasi kargaşa nedeniyle sonunda İngiltere’ye kaçmak zorunda kalan Britanyalı yetim Lilly’nin hikayesi anlatılıyor.

Roman eleştirmenlerden çok olumlu tepkiler alırken, Deadline sitesinin çarşamba günü yayımladığı filmin ilk video klibiyse birçok sosyal medya kullanıcısının hoşuna gitmedi.

Twitter’da bir kişi, “Ne tesadüf ki daha dün, Afrika’da modern dönem mülteci deneyimini en iyi kimin canlandırabileceğini söylemiştim. Dakota Fanning” diye yazdı.

Bir başka kullanıcısıysa, “Dışarıda Müslüman ve yetenekli birçok çok oyuncu var ve sen… Dakota Fanning’i oynatıyorsun? Ve bir ETİYOPYALIYI canlandırıyor? PARDON?” ifadelerini kullandı.

Bu arada bazıları da paylaştıkları mesajlarda “Dakota Fanning NEYİ oynuyor?” şeklinde tepki verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Sweetness in the Belly'de Dakota Fanning dışında, Aquaman filminde David Kane/Black Manta karakterine hayat veren Yahya Abdul-Mateen II ve The Big Bang Theory yıldızı Kunal Nayyar’ın yanı sıra Luther’de DS Catherine Halliday ve The End of the F**ing World dizisinde DC Teri Darego’yu canlandıran Wunmi Mosaku yer alıyor.

Yönetmen koltuğunda Zeresenay Mehari’nin oturduğu filmin prömiyeri 7 Eylül’de Toronto Film Festivali’nde yapılacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU