Avatar'ın devam filmlerinin neden bu kadar geciktiği ortaya çıktı

Yapımcı, James Cameron'ın gişe canavarı serisinin neden birçok kez ertelendiğini anlattı

Avatar ve devam filmi Avatar: Suyun Yolu, gişede toplamda 5,2 milyar dolardan fazla hasılat elde etmişti (20th Century Fox)

Devam filmi planlanandan yaklaşık 10 yıl sonra gelen Avatar'ın yapımcısı Jon Landau, serideki yapımların neden birçok kez ertelendiğine açıklık getirdi.

Yazar ve yönetmen James Cameron, 2009 yapımı bilimkurgunun gişede elde ettiği büyük başarının ardından, birden fazla devam filmi planıyla yola çıkmıştı.

Peş peşe gösterime girecekti

20th Century Fox, Avatar 5'e kadar olan filmlerin peş peşe çekilmese ve 2014'ten itibaren her yıl bir tanesinin vizyona girmesi planına yeşil ışık yakmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Disney'in stüdyoyu satın almasının, yıllar süren geliştirme ve ertelemenin ardından, ilk devam filmi nihayet 2022'nin sonlarında Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) adıyla vizyona girdi ve selefinin finansal başarısını neredeyse yakaladı.

Jon Landau, ScreenRant'a verdiği özel röportajda Avatar'ın devam filmlerini hayata geçirmek için çıktıkları uzun yolculuğu anlattı.

"Kalite, kalite, kalite"

Devam filmlerinin gösterim takvimindeki gecikmeler sorulduğunda, yapımcı bunun nicelikten ziyade "nitelikle" ilgili olduğunu söyledi. 

Kalite, kalite, kalite. Bakın, kalite olmadan hiçbir alanda hiçbir şey yapmak istemiyoruz.

James Cameron'ın 1990'da kurduğu bağımsız prodüksiyon şirketi Lightstorm'a değinen Jon Landau, şöyle dedi:

Bizim durumumuzla ilgili en güzel şeylerden biri, seri söz konusu olduğunda, bunu stüdyonun değil, stüdyo yöneticisinin değil, Lightstorm'un kontrol etmesi. Biz kontrol ediyoruz. Kiminle çalışacağımızı biz seçiyoruz, yapacağımız anlaşmaları biz seçiyoruz, zamanlamayı biz seçiyoruz.

Cameron, kısa süre önce Avatar 3'ün post-prodüksiyon aşamasında olduğunu ve 2025 Noel'inde vizyona girmesinin beklendiğini doğrulamıştı.

Avatar 4'ün Aralık 2029'da, Avatar 5'inse Aralık 2031'de gösterime girmesi planlanıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU