Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi 9 gerilim dizisi

Dark’tan Mind Hunter’a sürükleyici bir atmosfere sahip en iyi psikolojik gerilimler

Caroline Kepnes’in aynı adlı romanından uyarlanan You, saplantılı bir aşk hikayesini konu ediyor (Netflix)

Akıllıca yapılmış bir gerilim dizisine rastlamak gibisi yoktur. Eğer böyle bir diziye rastladıysanız, izledikleriniz jeneriğin ardından bile bir süre daha aklınızdan çıkmaz ve kendinizi muhtemel geleceğe ilişkin teoriler üretirken bulursunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tabii ki bir gerilim dizisinin başarısı akıllıca yazılmış senaryo ve büyüleyici karakterlere bağlı. Ama ilgi çekici bir gerilim dizisi için en önemli unsur sürükleyici, başka bir dünyada yaşadığınızı hissettirecek bir atmosferdir.

Eğer Netflix’te güvenli sularda yüzeceğiniz romantik komedi ve nostaljik dizilerden sıkıldıysanız sizi psikolojik gerilimin cesur ve karanlık dünyasını keşfetmeye davet ediyoruz.

Arkanıza yaslanın, ışıkları kısın, battaniyenizi üzerinize alın ve Netflix’te yayınlanmış en iyi 9 diziden birinin keyfini çıkarın.

You

Zeki kitabevi müdürü Joe, masum Beck’le karşılaşır, ondan çok hoşlanır ve internet uzmanlığını “mükemmel erkek arkadaş” olmak için kullanır. İlgisi saplantı ve kıskançlığa dönüştüğündeyse dizi karanlık bir hal almaya başlar. Öyle ki Joe, ilişkileri için tehdit olabilecek herkesi kaçırıp öldürme amacı taşımaya başlar.

Caroline Kepnes’in aynı adlı romanından uyarlanan dizinin başrolünde Gossip Girl’den tanıdığımız Penn Badgley var. Guinevere Beck rolündeyse Elizabeth Lail karşımıza çıkıyor. Bu dizi aklınızdaki tüm romantik komedi klişelerini yok edecek türden.

Black Mirror

Charlie Brooker’ın yaratıcısı olduğu Black Mirror, modern toplumu inceleyen karanlık ve bazen de hicivsel temaları barındıran spekülatif öykü seçkilerinden oluşuyor. Dizi temelde yaşamımızdaki teknolojinin olası tehlikelerine odaklanıyor. Siyasi hicivlerden distopyalara dek uzanan çeşitlilikte hikayelerle Black Mirror kaçırılmaması gereken bir yapım.

Mind Hunter

Bu Netflix dizisi izleyiciyi “seri katil” teriminin henüz bilinmediği 1979’a götürüyor. Seri katilleri profilleme bilimine öncülük eden kişinin gerçek hikayesine dayanan dizi FBI ajanları Holden Ford ve Bill Tench etrafında dönüyor. Potansiyel katillerin profilini çıkarma ve bu katilleri yakalamanın bir yolunu tasarlayan ajanlar bir seri katilin düşünce biçimini anlayabilmek için mahkum katillere görüşmeler yapıyor.

The Sinner

The Sinner sürükleyiciliğini bir an bile kaybetmeyen olay örgüsüne sahip. 2017’de ilk başta 8 bölümlük bir mini dizi olarak planlanan The Sinner, Mart 2019’da üçüncü sezon onayını aldı. Dizi sıradan insanların nasıl ve neden suç işlediği sorusuna odaklanıyor. Jessica Biel’in hayat verdiği genç anne Cora Tannetti bir yabancıyı nedensiz yere bıçaklar. Durumu anlamak isteyen dedektif kadının kayıp anılarındaki gizemi çözmeye çalışır.

Sense 8

Dizi dünyanın dört bir yanında gizemli bir şekilde birbirinin hayatını yaşayabilen 8 farklı kişinin hikayesini anlatıyor. Bu 8 kişi telepatik olarak birbirlerinin gerçekliklerini ve aralarındaki kültürel farklılıkları, çoğu zaman farkına bile varmadan deneyimleyebiliyor.  

What/If

İdealist bilim insanı Lisa ve kocası Sean, Lisa’nın tıbbi teknoloji startup’ı için çaresizce kaynak ararken esrarengiz bir yatırımcıyla korkunç bir anlaşma yapmak zorunda kalıyor. Esrarengiz yatırımcı Anne Montgomery rolündeki isim Bridget Jones’un Günlüğü’nün (Bridget Jone’s Diary) yıldızı Renee Zellweger. Lisa ve Sean’ın hayatları Anne Montgomery’nin teklifini kabul etmesiyle alt üst oluyor.

Bates Motel

Alfred Hitchcock’un başyapıtı Sapık’ta (Psycho) yaşananların öncesini anlatan modern bir uyarlama olan dizi Norman Bates’in ruhsal durumu ve annesi Norma’yla karmaşık ilişkisine odaklanıyor. 5. sezonuyla Netflix’te yer alan dizide anne Norma rolünde Vera Farmiga, Norman Bates rolündeyse Freddie Highmore var.

Gypsy

Ünlü oyuncu Naomi Watts’ın canlandırdığı terapist Jean Holloway, “Özgür iradeden daha güçlü bir şey var; arzularımız” diyor. Bu psikolojik gerilim, hastalarının yaşamındaki kişilerle tehlikeli ve yakın ilişkiler kuran Jean Holloway’e odaklanıyor.

Dark

Bilim kurgu türündeki Almanya yapımı dizi tuhaf ve trajik bir geçmişe sahip küçük bir Alman kasabasında yaşayan 4 ailenin hayatı üzerinden zaman yolculuğu konusunu işliyor. 2019’da bir çocuğun kaybolması kasaba sakinleri arasında korkuya neden olur. Geçmiş ve şimdiki zamanın iç içe geçmesi kafa karışıklığının hüküm sürmesine yol açar.

 

 

Independent Türkçe için derleyen Sezin Bala

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU