Atatürk'süz cuma hutbesini eleştiren Ayna'nın solisti Erhan Güleryüz 3 saat ifade verdi

Erhan Güleryüz ifadesinde, "Ben herhangi bir dini düşünceye, dindar vatandaşlarımıza yahut belirli bir kılık kıyafet giyen kimselere yönelik herhangi bir söylemde bulunmadım" dedi

Fotoğraf: AA

Müzisyen Erhan Güleryüz, Kırklareli'nin İğneada ilçesinde verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştirdi. 

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla ihbar edilen Güleryüz, konser sonrasında İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık aracılığıyla ifadeye çağrıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden Güleryüz’e  “yüklenen suç”u ve haklarını anlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre Güleryüz ifadesinde şunları söyledi:

Ben herhangi bir dini düşünceye, dindar vatandaşlarımıza yahut belirli bir kılık kıyafet giyen kimselere yönelik herhangi bir söylemde bulunmadım. Böyle bir şey de aklımdan geçmedi. Ben Kurtuluş Savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zafere kavuşturan Atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim.

İfade sırasında İstanbul Barosu’ndan bir avukat hazır bulundu. Erhan Güleryüz 3 saat süren ifade işleminin ardından gözaltına alınmadan serbest bırakıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU