İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinden izlenimler: Seni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz” diyen de vardı “deccal gelmiş” diyen de

Günlerdir kayyuma karşı sokak eylemleri yapan Diyarbakırlıların İmamoğlu’nun ziyareti ile az da olsa yüzleri güldü. Sur ziyaretinde İmamoğlu’na “Seni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz” diyen de vardı “deccal gelmiş” diyen de...

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyareti,  kentte kayyum atamalarının yarattığı gerilimli atmosferi bir günlüğüne de olsa unutturdu.

İmamoğlu'nu "Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini" söyleyen de kalabalığın arasındaydı, "Deccalin başı gelmiş" diyen de. 

Ahmet Türk'le birlikte geldi

İstanbul’dan saat 09.30’da bindiği THY’nin tarifeli uçağıyla yola çıkan İmamoğlu, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte Diyarbakır’a geldi. 

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, il yöneticileri ve kalabalık bir grup tarafından “Amed seninle gurur duyuyor” sloganı ile karşılanan İmamoğlu, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti. 

imamoğülu diyarbakır.jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Sakızcı Memo: Binali başkan gelince kimse elini cebine atmadı

İmamoğlu’na “Hoş geldin Ekrem Başkan” diyen “Sakızcı Memo”, bir avuç çikleti İmamoğlu’nun cebine koyması dikkat çekti. CHP’lilerin harçlık verdiği “Sakızcı Memo”, “Bugünkü hasılatımız hayli iyi. Binali başkan gelince kimse elini cebine atmadı” dedi.

CHP’liler tepki gösterdi

İmamoğlu’nun ilk durağı, izdihamın yaşandığı CHP il binası oldu. Parti yönetici ve üyeleri ile bazı basın mensupları, kapıların kapanması nedeniyle toplantıyı izleyemedi. Korumaların kapıyı kapaması nedeniyle bazı CHP’liler, “Hiçbir parti binamızın kapısı üyelere, yöneticilere ve halka kapatılmadı; protesto ediyoruz” diyerek, parti binasını terk etti. 

imamoğlu diyarbakır 1 (5).jpeg

Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


İmamoğlu parti binasına girerken bir vatandaşın zarf içinde bir mektubu kendisine vermesi dikkat çekti. 

Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti

İmamoğlu, 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin Yeniköy’deki mezarını ziyaret etti. 

tahir elçi ziyaret.jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret eden İmamoğlu, daha sonra Kayapınar Belediyesi’ne geçti. 

Mangal başında kebap verildi

Kayapınar Belediyesi’ne geldiğinde kapıda görevden alınan Dr. Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk tarafından karşılanan İmamoğlu’nun ziyaretini basın ordusu izledi. 

kebap.jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Açıklama sonrası baş başa görüşen başkanlar daha sonra Dağkapı’daki ciğercide kebap yedi. Bir ara mangal başına geçen İmamoğlu, kebap pişirip çalışanlarla sohbet etti. 

imamoğlu diyarbakır 1 (3).jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Mızraklı burada Dilek İmamoğlu’na ipek fular, Ekrem İmamoğlu’na poşu hediye etti.

Sur esnafını ziyaret sırasında gerginlik

HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün organize ettiği program kapsamında Sur esnafı da ziyaret edildi. Dağkapı Meydanı’ndan Gazi Caddesi boyunca esnaf ziyareti yapan İmamoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi. 

imamoğlu diyarbakır 1 (4).jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Bir esnaf İmamoğlu’na limonata ikram ederken, mısır satan bir seyyar satıcının “Her şey güzel olacak başkanım” demesi dikkat çekti. 

"Deccalin başı gelmiş"

Gazi Caddesi ziyareti sırasında yaşlı bir adamın İmamoğlu’na “Deccalin başı gelmiş” demesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. İmamoğlu’na tepki gösteren vatandaşa başka bir yaşlı vatandaş “Memleket sizin yüzünüzden bu halde” diyerek yumruk salladığı görüldü. 

Kısa süreli gerilim, korumalar ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’ın araya girmesiyle son buldu. 

İmamoğlu, yoğun ilgi nedeniyle Dört Ayaklı Minare ziyaretini gerçekleştiremeden Ulu Camii önünden makam aracına binerek, Batman’daki düğün programına geçti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU