Sudan ordusu Hartum’da hava saldırıları ve topçu bombardımanını yoğunlaştırdı

Yerel kaynaklar, yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu her iki tarafta da yaralılar olduğunu belirtti

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri üyeleri / Fotoğraf: AFP

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Port Sudan’daki Flamingo Deniz Üssü’nü ziyareti sırasında, Hızlı Destek Kuvvetleri’nin ‘isyanı bitene’ kadar mücadelenin devam edeceğini duyurdu.

Burhan, nisan ayında Hızlı Destek Kuvvetleri ile çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez başkent Hartum dışına ziyarette bulundu.

Aynı bağlamda, başkent Hartum’un geniş bölgelerinde yaşanan çatışmaların hızı dikkat çekici biçimde arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ordu, Hartum, Omdurman ve Bahri şehirlerinde, Hızlı Destek Kuvvetleri’nin bulunduğu noktalara hava saldırıları ve topçu bombardımanını yoğunlaştırdı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Hızlı Destek Kuvvetleri, bazı askeri bölgelerde ordunun üzerindeki kuşatmasını çeşitli yönlerden sıkılaştırmak amacıyla Zırhlı Kuvvetler kampına yeni saldırılar başlattı.

Hartum’un doğu mahallelerinde yaşayanlar, orduya ait savaş uçaklarının bölge üzerinde uçtuğunu ve şehrin güneydoğu eteklerinde konuşlanmış bazı Hızlı Destek Kuvvetleri üslerini hedef aldığını bildirdi.

Şarku’l Avsat’a konuşan yerel kaynaklar, Omdurman’ın Umbada bölgesindeki mahallelerde yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu her iki tarafta da yaralılar olduğunu belirtti.

Aynı kaynaklar, şehrin çeşitli yönlerinde ve Sudan Ordusu Mühendisler Birliği’nin yakınlarındaki bölgelerden ağır top atışlarının duyulduğunu bildirdi.

Vatandaşlar ayrıca, Omdurman’ın merkezinde çatışmaların çıktığını ve bunların eski mahallelerde yoğunlaştığını söyledi.

Hızlı Destek Kuvvetleri ise, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı bir videoda, orduya ait savaş uçaklarının ‘açıklandığı gibi’ silah depolarını değil, sivil altyapıyı hedef aldığını öne sürdü.

Hızlı Destek Kuvvetleri, Hartum’un güneyindeki Şacara bölgesinde ordunun zırhlı birliklerinin karargahına bir dizi saldırı başlattı ve taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU