Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2024 Mart seçimlerinde millet geleceğine el koyacaktır

"Bizimle 17 kez yarıştılar, her defasında milletten okkalı bir tokat yediler. Milleti hafife almanın, aşağılamanın bedelini seçimi kaybederek ödediler"

Fotoğraf: AA

AK Parti 22. Kuruluş Yıldönümü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; "AK Parti, umutsuzluğun belirsizliğin adeta karabasan gibi çöktüğü Türkiye'ye tıpkı bir güneş gibi doğmuş ve umudun adı olmuştur" dedi.

ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti 22. Kuruluş Yıldönümü Programı başladı.

Programda konuşan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


AK Parti olarak büyük bir gurur ve heyecan yaşıyoruz. 22 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz. Milletin umudu olarak 14 Ağustos tarihinde doğan AK Parti 22. yaşını kutluyor. AK Parti kademelerinde görev almış, gönül vermiş, davayı savunmuş tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

"Kalitemize uygun muhalefet bulamadık"

22 yıllık siyasi yolculuğumuzda kalitemize ve kalibremize uygun bir muhalefet bulamadık. Her şeyi değiştirdik ama ülkemizin ana muhalefet partisini tek parti faşizminin boyunduruğundan bir türlü kurtaramadık. Bunlara milli iradeye saygı göstermeyi bir türlü öğretemedik. Her defasında milletten okkalı bir tokat yediler. Milli iradeyi aşağılamanın bedelini seçimleri kaybederek ödediler. Yaşadıkları onca hezimete rağmen hatalarından ibret almadılar.

Dün iktidara giden yolu vesayetçilerin himmetinde arıyorlardı bugün de terör örgütleri ile işbirliği yapmakta görüyorlar. Nereye dayanıyorlar? Kandil'e. Kandil'den gelecek destekle seçimi kazanacaklarına inanıyorlardı. Bu millet asla teröre ve teröristlere yüz vermeyecektir. Her seçim sonrasında içlerindeki sandık ve milli irade nefretini kusmaktan geri durmuyorlar. Dünya değişiyor, ama CHP'nin faşist kodları asla değişmiyor. Kılıçdaroğlu ve CHP'li oligarkların bu pişkinlikleri, bu arsızlıkları en fazla Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy veren vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir.

AK Parti iktidarlarında dünyaya gelenler partimizin kuruluş yıllarında Türkiye'nin nasıl bir tablo ile karşı karşıya olduğunu bilmiyordu. Gençlerimiz zihninde o yılları canlandıramıyor. AK Parti, umutsuzluğun belirsizliğin adeta karabasan gibi çöktüğü Türkiye'ye tıpkı bir güneş gibi doğmuş ve umudun adı olmuştur.

Gelin, milletin tercihlerine saygı duymayan bu kifayetsiz muhterisleri siyasette tutmayalım. Eski Türkiye'nin bakiyesi bu arkaik ekibi, emekliye sevk edelim. Türkiye'nin, siyaset mühendisliği ürünü kurgulardan kurtulup, yerli ve milli eksende siyaset yapan bir muhalefete kavuşması, en büyük dileğimizdir.

"2024 Mart ayında oyunu bozalım"

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bu ülkeye, birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf ekonomi ve birinci sınıf gelecek yakıştığına inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın ustalık döneminde daha müreffeh, itibarlı, güçlü ve huzurlu bir Türkiye'yi inşa ederek, milletimize olan sözümüzü yerine getireceğiz.

Ayrım yapmadan 85 milyona saygı duyan, hesap veren, cesaretle hesap sorabileceğiniz parti ve ittifak arıyorsanız gelin AK Parti ve Cumhur İttifakına katılın. Mayıs seçimlerinde milli irade nasıl her oyunu bozduysa, 2024 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde de millet yine geleceğine el koyacaktır.

AK Parti üyeliğine davet

Yarın Ahlat'tayız. diğer gün Malazgirt'teyiz. Cumhur İttifakı olarak ecdadımızın Anadolu'dan çıktığı yoldan biz bir oluyoruz diri oluyoruz hep birlikte Türkiye oluyoruz. Size sürekli dayatma bulunulmasından rahatsızsanız gelin siz de AK Parti ailesinin üyesi olun. Hayat tarzı diyerek, size korku salıp koltuklarını korumaya çalışanlara gelin ders verelim. Gelin, bizler de milleti kandırmaktan utanmayan bu kifayetsizleri, muhterisleri siyasette tutmayalım. Eski Türkiye'nin bakiyesi bu kesimi emekliye sevk edelim. Siyaset bunlardan çok çekti. Bu millet bunlardan çok çekti. Türkiye'nin siyaset mühendisliği ürünü kurgulardan kurtulup, yerli ve milli eksende siyaset yapan bir muhalefete kavuşması en büyük dileğimizdir. Değişim talebinin böyle bir yeniliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Gençlerimize vaadimiz olan Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmekte kararlıyız. Birinci sınıf ekonomi ve birinci sınıf demokrasi yakıştığına inanıyoruz.

"İstanbul'un Ankara'nın hali ortada"

7 ay sonrada yerel seçimlerde zafere koşmaya var mıyız? İstanbul'un Ankara'nın hali ortada. Buraları pırıl pırıl yeniden sahiplerine kazandırmak için çok çalışacağız. Mahalli idareler seçimlerinde de milletim geleceğine el koyacaktır. Milletimiz muhalefetin beceriksiz yönetimleri elinde yıllarını kaybeden şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturacaktır. 31 Mart seçimlerinde kazanan Türkiye olacak.

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU