Suudi Arabistan, Mısır'da vize hizmetleri merkezi kuruyor

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na (PIF) ait Suudi Arabistan Vize ve Seyahat Çözümleri Şirketi dün Mısır’da Tasheer’in açılışını yaptı

Tasheer Merkezi, yenir bir vizyon ve modern yöntemlerle hizmet veriyor. (SPA)

Ana merkezi, Mısır’ın başkenti Kahire’nin merkezinde yer alan Tasheer (Vize) Büyük Kahire, İskenderiye ve Süveyş'i kapsayan 11 ana şubesi ile denetçilerin kendilerine erişimini kolaylaştırıp onlara uygun hizmetler sunuyor.

Suudi Arabistan'ın Kahire Büyükelçisi Usame bin Ahmed Nakli, merkezin açılmasının ardından iş akışını takip etti ve pasaportun alınmasından başlayarak Suudi Arabistan’a giriş vizesi için başvuru sahiplerine sunduğu tüm hizmetlerin ayrıntılı bir brifingini dinledi.

Etkin, disiplinli ve hızlı olmak için yeni bir vizyon ve modern yöntemlerle hizmet verme konusunda merkezin ileri düzeyde olmasına övgüde bulunan Nakli, çalışmalarının Suudi Arabistan'ın Dışişleri Bakanlığı tarafından sağlanan konsolosluk hizmetlerinin kalitesini otomatikleştirmeyi ve kalitesini artırmayı amaçlayan Mısır'daki elektronik vize hizmeti uygulamasıyla örtüştüğü geçtiğimiz mayıs ayında duyurduğunu aktardı.

Nakli, bunun Suudi Arabistan'ın Vizyon 2030 programlarına ve hedeflerine göre hükümet hizmetlerinin sağlanmasında ve diğer alanlarda tanık olduğu gelişmeyi yansıttığını vurguladı.

Suudi Arabistan Vize ve Seyahat Çözümleri Şirketi'nin vize hizmetleri sağlamak için önceki Tas’hell şirketinin yerini aldı. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Ortadoğu'nun en büyük merkezi olan Tasheer günde 2 bin 400 pasaport alınıyor, işlemleri tamamlandıktan sonra yurt genelindeki sahiplerinin adreslerine gönderen kurye çalışanları da dahil olmak üzere yaklaşık 80 çalışan pasaportların tamamlanması için mesai yapıyor.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU