Sevdiği dizinin yeni sezonu iptal edildi diye Netflix binasının önünde açlık grevine başladı

11 gündür yemek yemeyen Emperial Young yeni sezon onayı gelene kadar protestosuna devam etmeyi planlıyor

Bilim kurgu, gizem türündeki The OA dizisinin bir hayranı, yapımın yeni sezonunun iptal edilmesini protesto etmek için Netflix’in Hollywood’daki genel merkezinin önünde açlık grevine başladı.

Brit Marling ve Jason Isaacs’in başrolünde yer aldığı The OA, iki sezonun ardından Netflix’ten yeni sezon onayı alamamıştı. Bu ayın başlarında gelen iptal kararı “#SaveTheOA” (The OA’i Kurtar) hashtag’iyle büyük bir sosyal medya kampanyasına yol açmış ve dizinin hayranları Sunset Bulvarı’ndaki Netflix genel merkezinin önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

O hayranlardan biri de 35 yaşındaki Emperial Young. Young 16 Ağustos’tan bu yana bir şey yemediği iddia ediyor ve Netflix dizinin yeni sezonu için onay verene dek açlık grevini sürdürmeyi planlıyor.

 

netflix oa - Insider.jpg
Netflix genel merkezinin önünde açlık grevi yapan Young üçüncü sezonun yayımlanmasını istiyor (Insider) 

 

Şu anda işsiz olan Young, protesto gösterisi sırasında Insider’a konuştu. Young, “Eğlence insan ruhunun besinidir ve Netflix’in algoritması şu anda bunu ölçmüyor. Ve fiziksel besin almayarak diyorum ki bu dizi benim için gerçek besinden daha önemli bir besin” dedi.

Young, Twitter’dan yaptığı paylaşımdaysa şu ifadeleri kullandı:

Görünüşte bir TV dizisinin iptalini protesto ediyormuş gibi görünüyorum ancak ben diziyi sona erdiren kapitalist güçleri, sosyal destek kaynaklarının genel eksikliğini protesto ediyor ve yapay zeka öğretiminin doğru yapılması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyorum. İptal, bu konular için bir mercek niteliği taşıyor. Bu, dizinin kurtarılması için uğraşmıyor olduğum anlamına gelmiyor. Kesinlikle, kesinlikle uğraşıyorum! Ama yaptığım tek şey bu değil.

Favorisi bir başka dizi, Space Channel’da yayımlanan Dark Matter’ın yayından kaldırılmasına ilişkin de konuşan Young, “Bu kez ileri gittiler. The OA’i de kaybedemem. Ona sahiptim. Bu, uğrunda mücadele edeceğim bir şey” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook’ta Young’a katılmak isteyen hayranlar için oluşturulan sayfanın, sosyal medya platformunun kullanım şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırılması isteniyor. Bu sayfayı desteklemeyen Young, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla başka kimselerin de açlık grevi yapmasını engellemeye çalışıyor.

Açlık grevine ne kadar daha devam etmeyi planladığına ilişkin IndieWire’a konuşan Young şunları söyledi:

Mecbur kaldığım sürece devam edeceğim. Gandhi çok kez oruç tutmuştu. En uzunu 21 gün sürmüştü. Ama çoğu 5-6 günlük oruçlardı. Ne kadar yapabileceğimi göreceğim.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU