40 bin liralık hediye iddiasını reddeden Soylu: Konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim

Süleyman Soylu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanan Mustafa Yaman’ın kendisine yaklaşık 40 bin TL’lik gümüş mücevherat hediye ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir hediye almadığını belirterek, konunun araştırılması için denetleme talimatı verdiğini söyledi.

Bakan Soylu, mağazada alışveriş yaparken çekildiği yönünde basında yer alan fotoğrafıyla ilgili olarak da “Bu tam bir ahlaksızlık, alçaklık. Biz orada esnaf ziyaretleri yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mardin Büyükşehir Belediye'sine kayyum atanan Vali Mustafa Yaman da yaptığı açıklamada "Hiçbir devlet büyüğümüze hiçbir özel hediye verilmemiştir. Başta Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanımız olmak üzere hiçbir devlet büyüğümüze özel verilen bir hediye yoktur ve böyle bir fatura da yoktur." ifadesini kullandı.

26 Ağustos’ta DW’den Tunca Öğreten, bir önceki dönemde Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum atanan Vali Mustafa Yaman’ın harcamalarının belgelerini paylaştı.

Söz konusu belgelerde, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Soylu ile eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da bulunduğu bazı bakanlara yüz binlerce liralık hediye alındığı bilgisi paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 39 bin 883 lira 45 kuruşluk hediye gümüş mücevherat alındığı bilgisine yer yerildi.

Bugünkü köşe yazısında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Süleyman Soylu’ya sordum: O pahalı hediyeyi aldınız mı?" başlığıyla yayımlanan yazısında söz konusu iddialarla ilgili olarak Bakan Soylu'yla yaptığı görüşmeyi paylaştı.

Yazının ilgili bölümü şu şekilde:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili Mardin’de kayyım döneminde pahalı hediye aldığına dair iddialar var.

Bu iddialarla ilgili olarak Süleyman Soylu ile klasik model bir röportaj yaptım.

Sordum, cevapladı... Sordum, cevapladı...

Olduğu gibi yayınlıyorum:

AHMET HAKAN: Mardin’de bir gümüşçü, sizin adınıza bir fatura kesmiş... Mardin’deki kayyım da bu faturayı belediye bütçesinden ödemiş... Yaklaşık 40 bin liralık bir fatura... Kayyım belediyesi, size böyle pahalı bir hediye verdi mi?

SÜLEYMAN SOYLU: Ben böyle bir hediye almadım. Belediyeden aldığım hiçbir hediye falan yok... Mardin Belediyesi’nin tek bir etkinliğine katıldım, o da bir iftar davetiydi...

*

AHMET HAKAN: İyi ama fatura var...

SÜLEYMAN SOYLU: Bir bakan, bir şehre gittiğinde masraflar onun adına yazılır. Sadece benim için değil bütün devlet büyükleri için geçerlidir bu kural... Ama bu masraflar öyle abartılı olmaz. Araba kiralama, konaklama türü masraflar... Biz mütevazı insanlarız. Bizim öyle abartılı masrafımız olmaz.

*

AHMET HAKAN: Ama Sayın Bakan, benim sözünü ettiğim fatura öyle bir fatura değil... Mardin’deki bir gümüşçünün faturası... Yaklaşık 40 bin liralık bir fatura...

SÜLEYMAN SOYLU: Benim böyle bir hediye almam asla söz konusu değil... O konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim... Neymiş bakalım o fatura! Benim bildiğim tek bir şey var: Ben hediye falan almadım. Almam... Allah muhafaza asla böyle bir şey söz konusu değil...

*
AHMET HAKAN: Sizin adınıza fatura kestiren kayyım mıdır?

SÜLEYMAN SOYLU: Onun araştırılması için talimat verdim. Özellikle Mardin Belediyesi’yle ilgili... Özel bir teftiş çıkardım. Adımlarımızı ölçülü atmak zorundayız. Eksikliğimiz devleti ve milleti incitir. Görevimiz hata kabul etmez. Kimsenin ağzını sulandıramayız.

*

AHMET HAKAN: Bir de şu var: Bir fotoğraf dolaşıyor ortalıkta... Adınıza fatura kesen gümüşçüye gitmişsiniz... O fotoğrafı, “İşte Süleyman Soylu’nun hediye seçerken görüntüsü” diye yayanlar var. Buna ne diyeceksiniz?

SÜLEYMAN SOYLU: Bu tam bir ahlaksızlık, alçaklık... Biz orada esnaf ziyaretleri yapıyoruz... Esnaf bize tespih gösteriyor. “Bakın bizim böyle tespihlerimiz var” diye... Almışlar bu fotoğrafı, kullanıyorlar. Bu şu demek: Demek fena acıtmışız. Kaşıyıp duruyorlar. Kaşısınlar bakalım."

DAHA FAZLA HABER OKU