İstanbul'da kaçırılan Suudi kadın bulundu

Abeer el-Enezi'nin dönüşü için işlemler başladı

Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun geçen çarşamba akşamı Suriyeli bir grup tarafından kaçırılan Suudi kadın turist Abeer el-Enezi’nin bulunmasına yönelik Türk güvenlik güçleriyle koordineli olarak yürüttüğü çabalar sonuç verdi.

Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği tarafından bugün yapılan açıklamada kaçırılan Suudi Arabistan vatandaşının bulunduğu ve Suudi Arabistan'a dönüşü için işlemlerin başladığı ifade edildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan vatandaşı Abeer el-Enezi'nin İstanbul'da ortadan kaybolduğuna ilişkin haberin ardından Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun Türk makamlarıyla olayı takip etmek için bir çalışma grubu oluşturduğu ve bu çabaların sonucunda el-Enezi’nin bulunduğu bilgisi yer aldı.

Abeer el-Enezi’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada büyükelçilik ve başkonsolosluk tarafından el-Enezi’nin en kısa sürede Suudi Arabistan'a dönüşünü kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüldüğü vurgulandı.

Türk güvenlik makamlarının kaçırma olayıyla ilgili yürüttüğü soruşturmaların büyükelçilik ve başkonsolosluk tarafından takip edildiğinin de altı çizildi.

Şarku’l Avsat’tan Said Abdurrazık’a açıklamalarda bulunan büyükelçilik kaynakları, "Suudi kadın turisti kaçıranların Suriyeli bir çete olduğunu ve el-Enezi’nin İstanbul’dan yaklaşık 3 saat uzaklıktaki bir bölgede bulunduğunu" bildirdi.

Fidye istediler

Kaçırılan Suudi turistin kardeşi Faysal el-Enezi, kardeşini kaçıranların WhatsApp üzerinden kendisine mesaj gönderdiğini, bir miktar para istediklerini ve polise bilgi vermemesi yönünde uyarıldığını dile getirdi.

Söz konusu mesajın ardından karşı tarafın telefonunun erişime kapandığını dile getiren el-Enezi, fidyenin teslim edileceği zaman ve mekanı belirlemek için kendisini aradıklarında kardeşiyle konuşmasına izin verdikleri belirtti.

Polis parayı almak üzere buluşma yerine gelen çete üyelerinden birini yakaladı.

Söz konusu şahıs kaçırma eylemini itiraf ederek polisleri turist kadını sakladıkları Suriyeli bir ailenin yaşadığı eve yönlendirdi.

Suudi Arabistan’dan gelen turist Abeer al-Enezi, geçen çarşamba akşamı çocukları ve eşiyle birlikte kaldıkları otelin yakınındaki bir alışveriş merkezinden ayakkabı almak amacıyla dışarı çıktıktan sonra ortadan kaybolmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU