The Idol masum kalıyor: Televizyon tarihinin en müstehcen dizileri

Britanya yapımı 12 bölümlük dizinin yüzde 12'sinde seks, öpüşme ya da ön sevişme yer alıyor

Dünyayı kasıp kavuran HBO dizisi 2011'de seyirciyle buluşmuştu (HBO)

HBO'nun en yeni dizisi The Idol, içerdiği çıplaklık ve seks sahneleri nedeniyle sosyal medyada büyük tepki aldı. Lily-Rose Depp ve The Weeknd'in başrollerini paylaştığı dizide bir pop yıldızı ve bir gece kulübü sahibi sorunlu bir ilişkiye sürükleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan dizi, seks odaklı içeriği nedeniyle tartışmalara yol açmış ve eleştirilerin hedefinda kalmış olsa da fazlasıyla cesur sahneleri nedeniyle akılda kalan tek dizi değil. Daily Mail, Normal People'dan Sex/Life ve Bridgerton'a kadar televizyonun gelmiş geçmiş en müstehcen dizilerini hatırlattı.

Bridgerton

4-bridgerton-302-unit-02700r2b-648e1f6e7e403.jpeg

Dizinin üçüncü sezonu önümüzdeki aylarda yayınlanacak ve Penelope Featherington'la Colin Bridgerton arasındaki yeni aşka odaklanacak (Netflix)


Shonda Rhimes'ın dönem draması, 2020'de Netflix'te yayımlandığında cinsel içeriğiyle dikkatleri üzerine çekmişti. 1800'lü yıllarda geçen dizideki karakterler, kendilerine eş bulma arayışında topluma karışırken birlikte yatağa atlamaktan çekinmiyor. Dizinin ikinci sezonu, ilkine kıyasla seks sahnelerini belirgin bir şekilde azaltmış olsa da Anthony Bridgerton ve Kate Sharma arasındaki romantizmle hayranlarını büyülemeye devam ediyor.

Game Of Thrones

2 (2).jpg
Game of Thrones, HBO'nun sonraki yıllarda Euphoria ve The Idol gibi cinsellik dozu yüksek diziler yayımlamasının yolunu açtı (HBO)


Westeros'un hikayeleri 2011'de başladığında, Games Of Thrones seks, çıplaklık ve şiddet dolu kanlı sahneleriyle izleyicileri şoke etti. Ortaçağ destanı 8 sezonu boyunca HBO'ya rekor reytingler kazandırdı ve karışık eleştiriler alan finaline rağmen popüler kültür fenomeni olmaya devam ediyor. Dizide, en çok ilk sezonda olmak üzere toplam 82'den fazla çıplak sahne yer aldı. Game of Thrones, Sansa Stark'ın düğün gecesi kötü kalpli Ramsay Bolton'un tecavüzüne uğraması ve Cersei'yle Jaime Lannister arasındaki çarpık ensest ilişki de dahil olmak üzere seks sahneleri nedeniyle tartışmalara da yol açmıştı.

Euphoria

3.jpg
Ebeveyn Televizyon Konseyi Başkanı Tim Winter, "dizideki seks, şiddet, küfür ve uyuşturucu içeriğinin gençlere kasıtlı olarak pazarlanıyor gibi göründüğünü" söylemişti (HBO)


Zendaya'nın başrolde olduğu sert gençlik draması ilk iki sezonunda eleştirmenlerin beğenisini kazandı. İlk bölümünden itibaren izleyiciler, Maddy'nin Tyler'la havuz ortasında ilişkiye girmesi de dahil olmak üzere üç cinsel içerikli sahneyle karşılaştı. Üçüncü sezonu yolda olan dizi, iyileşmekte olan bir uyuşturucu bağımlısı olan Rue'yle onun aşk, kayıplar ve bağımlılıkla mücadele eden sınıf arkadaşlarına odaklanıyor.

Obsession

4.jpg
Dizinin başrollerinde Richard Armitage, Rish Shah ve Charlie Murphy yer alıyor (Netflix)


Obsession, bu yıl Netflix'te gösterime girdiğinde, içerdiği çıplaklık ve cinsel içerikli sahneler nedeniyle platform tarafından bir uyarıyla yayımlanmıştı. Dizide Richard Armitage, oğlu Jay'in nişanlısı Anna'yla ilişkiye giren William adında bir cerrahı canlandırıyor. Netflix, dizideki müstehcen anlarla ilgili uyarıda bulunmasına rağmen pek çok şikayet almıştı. 

Normal People

5 (1).jpg
Sally Rooney'nin çok satan romanından uyarlanan dizi, cinselliği cesurca ele almasıyla övgü topladı.​​​​​​ (BBC)


Koronavirüs karantinası döneminde gösterime giren Normal People, BBC'nin gelmiş geçmiş en müstehcen dizisi oldu. BBC Three'de gösterilen Normal People'daki 12 bölüm boyunca 41 dakikadan fazla müstehcen sahne yer aldı. The Sun, dizinin yüzde 12'sinde seks, öpüşme ya da ön sevişmeyer aldığını iddia etti.

Sex/Life

6.jpg
Dizinin ikinci sezonun 2 Mart'ta yayımlanmıştı (Netflix)


B.B. Easton'ın romanından uyarlanan dizi, eşi Cooper ve eski sevgilisi Brad'le aşk üçgenine dahil olan iki çocuk annesi Billie etrafında şekilleniyor. İkinci sezondaki ünlü duş sahnesi, Devon'ı canlandıran Jonathan Sadowski'nin erkeklik organının protez mi yoksa genetik mi olduğu konusunda spekülasyonlara yol açmıştı.

Skins

7.jpg
Skins, 2007 ile 2013 arasında yayımlandı (MTV)


2000'li yılların vazgeçilmezi Skins, uyuşturucu, alkol ve sekse düşkün bir grup gence odaklanıyordu. Britanya yapımı dizinin oyuncuları, bolca müstehcen sahne içeren dizinin çekimleri sırasında zor anlar yaşadıklarını itiraf etmişti. Michelle'i canlandıran April Pearson, konuk olduğu bir podcast'te dizi setindeki ilk gününde bile seks sahnesinde rol almak zorunda kaldığını söylemişti.


Independent Türkçe, Daily Mail
 

DAHA FAZLA HABER OKU