Adalet Bakanı Gül'den Emine Bulut açıklaması: Caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tam

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Emine Bulut'u öldüren eski eşinin tutuklandığını açıkladı. Hukuki sürecin devam ettiğini belirten Gül, "Yargı makamları tarafından caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tamdır" ifadelerini kullandı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül / Fotoğraf: AA

38 yaşındaki Emine Bulut'un Kırıkkale'deki bir kafede kızının gözlerinin önünde eski eşi Fedai Varan tarafından öldürülmesine tepkiler büyüyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de açıklamada bulundu.  

Cinayete ilişkin Twitter'dan paylaşım yapan Bakan Gül, katil zanlısının tutuklandığını belirtti.

Zanlıya hak ettiği cezanın verileceğini uman Abdulhamit Gül, "Vahşice katledilen Emine Bulut’a Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Emine Bulut'u öldüren Fedai Varan tutuklandı

Saldırganın cinayetin hemen ardından tutuklandığını belirten Gül, "Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı makamları tarafından caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tamdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Kırıkkale’de Emine Bulut'un öldürüldüğü olaya ilişkin davada 2 hukuk müşaviri görevlendirmiş, Bulut'un 10 yaşındaki kızının psikolog gözetiminde tutulduğu kaydedilmişti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ise Twitter paylaşımında "Kırıkkale'de bir annenin, evladının gözleri önünde öldürüldüğü vahşi bir cinayet ile derinden sarsıldık. Aynı acıların tekrar yaşanmaması için şiddete karşı sıfır tolerans anlayışıyla davaya müdahil olacağız. Bizlere emanet olan yavrumuzun her an yanındayız" ifadelerini kullanmıştı.

38 yaşındaki Emine Bulut'un Kırıkkalde'deki bir kafede ayrıldığı eşi tarafından kızının gözleri önünde öldürülmesin tepki yağmış, binlerce kişi sosyal medyadan çağrıda bulunarak katilin en ağır cezayı alması ve kadın cinayetlerinin durdurulması çağrısı yapmıştı.

Kafede saldırı sonrası çekilen görüntülerde Bulut'un "Ölmek istemiyorum" dediği, cinayete tanıklık eden 10 yaşındaki kızın ise "Anne lütfen ölme" diye ağladığı görülmüştü.

Hastaneye kaldırılan Emine Bulut kurtarılamamıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU