Black Panther: Yaşasın Wakanda'nın yıldızı cinsel saldırı suçlamalarını yanıtladı

Huerta, suçlamayı "yanlış ve tamamen asılsız" diye nitelendiriyor

42 yaşındaki Meksikalı oyuncu, 2006'dan beri film ve dizilerde oyunculuk yapıyor (Marvel Studios)

Black Panther: Yaşasın Wakanda'nın (Black Panther: Wakanda Forever) yıldızı Tenoch Huerta, kendisine yöneltilen cinsel saldırı suçlamasını reddetti.

42 yaşındaki Meksikalı aktör, Marvel'ın 2022 tarihli devam filminde kötü karakter Namor'u canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzisyen ve aktivist Maria Elena Rios, 10 Haziran Cumartesi günü sosyal medyada Huerta'yı "seks avcısı" diye nitelendirmiş ve sonra da aktörü cinsel tacizle suçlamıştı.

Rios, "Tenoch Huerta gibi, filmde canlandırdığı karakter sayesinde dünya çapında sevilen bir seks avcısının duygusal istismarı ve gücünü kötüye kullanması hakkında konuşmak çok zor" diye yazmıştı.

Huerta, 12 Haziran Pazartesi günü sosyal medyada paylaştığı açıklamasında, Rios'un ithamını "yanlış ve tamamen asılsız" diye nitelendirdi.

Huerta, "Yaklaşık bir yıl önce Elena'yla birkaç ay çıktım" diye yazdı.

Sayısız kişinin de tanıklık edebileceği gibi, her zaman tamamen rızaya dayalı bir ilişkiydi. Ve baştan sona sevgi dolu, sıcak ve karşılıklı destekleyici bir birliktelikti. Ancak sona erdikten sonra, Elena hem özelde hem de ortak arkadaş gruplarının önünde etkileşimlerimizi yanlış yansıtmaya başladı.

"Sonuç itibarıyla birkaç ay önce, itibarımı korumak, büyük önyargı ve hasara yol açabilecek bu sorumsuz ve asılsız suçlamaları çürütmek için uygun eylemleri başlatmak üzere bir hukuk ekibiyle anlaştım" diye devam etti.

Hiçbir şekilde mükemmel olmasam da, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu biliyorum. Her zaman kendimi geliştirmeye çalışacak olsam da hem asılsız hem de saldırgan nitelikteki bu iddialara karşı çıkmam gerekiyor.

Huerta açıklamasına şunları da ekledi: 

Aileme ve beni destekleyenlere derinden minnettarım. Gerçek dışı ve haksız bir sonuca varmadan önce gerçeklere bakmaya ve iyice düşünmeye istekli olan herkese çok müteşekkirim.

Huerta'nın karakteri Namor'un Marvel Sinematik Evreni'nin başka projelerinde yer alıp almayacağı henüz netlik kazanmadıysa ancak Yaşasın Wakanda'da karakterin geri dönüşünün ipuçları yoğun bir şekilde verilmişti.

The Independent, yorum için Marvel Stüdyoları'yla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Huerta, Netflix'in 2018 yapımı Narcos spin-off'u Narcos: Mexico'da Rafael Caro Quintero'yu canlandırmasıyla da tanınıyor. Aktör, sinemaya ilk adımını 2009'da Cary Joji Fukunaga'nın eleştirmenlerce beğenilen gerilim filmi Sin Nombre'de azılı Mara Salvatrucha çetesinin Tapachula fraksiyonunun lideri Li'l Mago rolüyle atmıştı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU